Pannónia Fesztivál: Day 1 - Socfest

Pannónia Fesztivál: Day 1

Olvasási idő: 2 perc

Június 5-én, csütörtök délután megnyitotta kapuit a 8. Pannónia Fesztivál, Szántódpusztán, és ezzel megkezdődött az idei fesztiválszezon. Az első nap bemelegíthettünk a hosszú hétvégére az Ocho Macho, a Magashegyi Underground, a Siska Finuccsi, az Elefánt, a Shy FX & Stamina Mc (UK), a Road, a Depresszió, a Subscribe, valamint az Alvin és a Mókusok koncertjével.

A kempingezők már délelőtt megismerhették a fesztiválterület legjobb és legolcsóbb bor- avagy sörlelő helyeit, például a Soproni Szomjoltót, hiszen a sátorállítás is jobban sikerül pár kör után. A hatalmas területen egyébként találhatunk mindent, ami szem-szájnak ingere: a sör, a bor, a pálinka, bárhol a kezünk ügyébe kerülhet, de a ‘fény’kedvelőire szintén gondoltak; egy külön bódé csak ezt kínálja a koncertezőknek. Ha megéheznénk a tombolás közepette, ehetünk lángost, gyrost, kolbászt, szendvicseket, kürtőskalácsot stb. Emellett különböző koktélbárok is fellelhetőek a helyszínen, amelyek kényelmes ejtőzést biztosítanak napágyakkal. Ezen kívül ha pihenésre vágyunk, a Vízipipa terasz és a Pajta kertmozi várja látogatóit. Az extrémebb arcok pedig  a Bungee Jumping magaslatában feszegethetik bátorságuk határait.

askjfcA délután folyamán belecsaptunk a húrok közé, hiszen 4 órától hajnalig nem volt megállás, és folyamatosan követték egymást a koncertek. A Pannónia Fesztivál keretei között ünnepelte a ROAD együttes a tizedik évfordulóját, és szívesen osztozkodtak ebben az örömben a rajongóikkal néhány kupica pálinka mellett, amit a közönség hölgy tagjai kaptak.
Őket a Depresszió követte, akik  néhány ütős, új dallal örvendeztették meg a fesztiválozókat az új albumukról, melyeket itt Szántódpusztán avattak fel először. Mindeközben hatalmas pogó-party kerekedett a nagyszínpad előtt, Halász Ferenc énekes biztatásként csak annyit fűzött hozzá, hogy nyugodtan folytassák a ‘kulturált táncolást’.
Aki bírta még szusszal, éjjel a Stamina MC (UK) koncertjén rázhatta magát. Ha az első nap ilyen erős volt, kíváncsian várjuk a hátralévő hétvégén a folytatást. Érdemes benézni. STEAK lesz!