Készül Pálfi György új filmje - Socfest

Készül Pálfi György új filmje

Olvasási idő: 2 perc

Annak ellenére, hogy a Final Cut – Hölgyeim és Uraim című film nem ment a mozikban, sok emberhez eljutott. Egyre többhöz. Pálfi György rendező ezúttal új filmet forgat Szabadesés címmel, nem hétköznapi emberek érdekes történeteiről. Ha minden jól megy, szeptembertől láthatjuk a mozikban.

Szabadesés címmel készül Pálfi György új játékfilmje. A forgatás január 3-tól 28-ig tart. A Final Cut – Hölgyeim és Uraim, a Nem vagyok a barátod, a Taxidermia és a Hukkle rendezője egy vérbeli független filmet forgat, annak minden pozitív érdemével. A gyakorlatban az alkotást öt hónap alatt hozza létre a stáb, az ötlettől a mozikópiáig. 2013 novemberében született meg az terv, decemberben elkészült a forgatókönyv, amellyel párhuzamosan megtörtént az előkészítés. A januári forgatás után februárban lesz a vágás, márciusban pedig majd utómunka zajlik. A Szabadesés az alkotók elképzelései szerint áprilisra teljesen készen lesz. Ez az időbeosztás már önmagában nem szokványos egy “egészestés” mozinál, ahol a szerzők a magas, nemzetközi minőség létrehozását alapvetőnek tekintik. Az alkotás utáni vágy, a szórakoztatni, közösen gondolkodni vágyás és a filmkészítés ritka lehetősége ez, reményeik szerint legyőzi a makacs realitást és egy sokak számára elérhető, jó film készülhet belőle. A Szabadesés Pálfiék szándéka szerint igazi stílusbravúrnak ígérkezik.

Szabadesés

Első képek a Szabadesés forgatásáról. Máris kíváncsiak lettünk, milyen lesz!
Képek forrása: Vertigo Media

A sztori hét lakás történetét meséli el. Az egymás alatti hét emeleten elhelyezkedő lakások nem hétköznapi történeteit, a bennünk fellelhető szorongások vizuális megjelenései által. Akár meg is történhetnének ezek az események, talán meg is történnek – csak nem szeretünk beszélni róluk. A film keretét adó zuhanás csupán ebbe a hét lakásba enged betekintést, de vannak még lakások – akár ebben a házban, akár más házakban, más városokban, más országokban is, ahol szintén ugyanez játszódhat le. És mindegyikben van egy-egy újabb történet is. Furcsa “mesék” ezek különös emberekről. De mi a normális? És ki mondhatja el magáról, hogy ő valamilyen szinten nem furcsa?

A Szabadesést a Pusztai Ferenc producer vezette KMH Film és a POPFILM gyártja, a dél-koreai JIF fesztivál, a francia SCIAPODE és a magyar VISIONTEAM és ORIGO FILM GROUP koprodukciójában. A film abszolút főszereplője a Kossuth-díjas, Jászai Mari-díjas, Nemzet Színésze Molnár Piroska, aki Pálfival már dolgozott együtt a Taxidermiában. Mellette olyan kiemelkedő művészek szerepelnek majd, mint Tenki Réka, Trill Zsolt, Nagy Zsolt, Bordán Irén, Jordán Tamás, Hegedűs D. Géza és Benedek Miklós. A film operatőre Pohárnok Gergely lesz, rendezője pedig Pálfi György, aki legutóbb Cannes-ban szerepelt a Final Cut – Hölgyeim és Uraimmal, előtte a Nem vagyok a barátod című filmjével Karlovy Varyban volt versenyben, a Taxidermia-val pedig négy díjat nyert a Magyar Filmszemlén, ami szintén szerepelt Cannes-ban és többek között Chicagóban lett a legjobb film. A világsikert aratott Hukkle-val Európai Filmdíjban részesült.

A Szabadesés a tervek szerint idén egy jelentős nemzetközi fesztiválon lesz először látható, majd várhatóan szeptember végén kerül a magyar mozikba. Moziforgalmazója a Vertigo Média kft lesz.