2014 legmenőbb cikkei - Socfest

2014 legmenőbb cikkei

Olvasási idő: 4 perc

Mivel véget ért egy újabb év a Socfest életében, úgy döntöttünk, megnézzük, melyik cikkeinket szerettétek a legjobban. 

rajt11. Fighters’ Run

Az év utolsó Fighters’ Run akadályfutásán járt fotósunk, és míg a résztvevők szalmabálákon és konténereken, vizes- és földes árkokon keresztül teljesítették a 3 vagy 6 km-es távot, Varga Kriszti egy remek sorozatot állított össze.

Ti ezt a cikket – galériát – szerettétek leginkább. A bejegyzés a Facebookon is jól teljesített a maga 100 fölötti megosztásával.

Varga Kriszti fotói

2. Love Metal Budapesten

Meglátni és megszeretni – ilyen, amikor rájössz, hogy az egyik kedvenc külföldi zenekarod fog fellépni Budapesten. A dilemma, amikor tudatosul benned, hogy a fesztivál, amit egy éve vársz, ütközik vele. A megalkuvás: vagy kihagyod a koncertet, és elmész a nulladik napi fesztiválra, vagy a fesztivál nyitó napját skippeled. A döntés: nekem kell a HIM koncert. – Zsilinyi Zsófi

Ahogy Zsófi elmesélte – és amit Ti is elolvashattok a cikkében -, megérte feljönnie a Parkbeli koncertre a RockPart nulladik napjáról.

3. Hogyan írjunk szakdolgozatot 5 nap alatt?

Főszerkesztőnk, Facsády Orsi 2012-es cikke, amelynek előkelő pozícióján mi is meglepődtünk, de úgy látszik, hiánypótló ez az írás. A cikk természetesen a szakdolgozatírás hajrájában teljesített a legjobban, reméljük tényleg tudtunk valamennyit segíteni.

4. The Serial Killers

Ez év szeptemberében ismét a Parkba invitáltunk titeket a The Serial Killers koncertjére. A cikk ugyan a negyedik helyen zárt, ám a Facebookon messze a legjobban teljesített a maga 500 fölötti megosztásával.

5. Polyglot klub

Szintén egy 2012-es cikk Dorka Anett tollából.

A nyelvtanulás során mindenki elérkezik ahhoz a ponthoz, amikor már össze tud rakni mondatokat, és sokat megért egy beszélgetésből, de még nem képes gördülékenyen társalogni. Ennél a résznél a legkönnyebb feladni, viszont ha túljutsz ezen, akkor a következő szakasz már a sikerélményekkel teli társalgási szint.

A klub azóta is, minden csütörtökön megtartja a rendezvényeit. Kellemes körülmények között, ingyen gyakorolhatod a kívánt nyelvet hazai és külföldi beszélgetőpartnerek segítségével.

6. Szeressük vagy utáljuk Havasi Balázst?

A giccset és a hatásvadászatot sem nélkülözte a zongoristából showman-né avanzsált Havasi Balázs 2013. december 21-i, Arénabeli koncertje, amely az ígéreteknek megfelelően, valóban monumentálisra sikerült. – Szurovecz Illés

Illés megmondta a tutit, de ami a legmeglepőbb, hogy a tavalyi megjelenése után az akkori nézettségét is megdöntötte az anyag 2014 utolsó havában.

7. Bánkitó Fesztivál 2014

Facsády Eszter képei a Bánktó Fesztiválon zajló életről, hangulatról, amit végignézve most azonnal csomagolnánk, és szerelnénk fel a kerékpárra a pakkokat. De épp esik a hó…

8. Bátorkeszi Borfesztivál & Kispál Originál

Amikor 2013 decemberében a Fishing On Orfű sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy összeáll a Kispál és a Borz (de csak a fesztiválon lépnek fel), egyből elkezdtünk szervezkedni, hogyan jutunk majd le. A jegyek rohamosan fogytak, de nagy szerencsénkre kiderült, hogy míg itthon tényleg csak egy, a környező országok magyar lakta területein 4-5 koncertet is adnak a srácok. Így jutottunk el Bátorkeszire, ahol nem csak a legendás zenekar koncertjére tombolhattunk, hanem remek borokat kóstoltunk meg.

Nem is olyan rég pedig már az is kiderült, hogy az idei FOO-s Kispál koncertet ugyanúgy megelőzi 4-5 külföldi fellépés, így a bátorkeszi is.

9. Die Antwoord a Parkban

Úgy látszik a Parkos cikkek éve volt a tavalyi. Ez a harmadik, amely egy ott zajló eseményről szól.

10. Balaton Sound 3. nap

Igazából így lett igazán keretes a tízes lista. Ezen a helyen, az elsőhöz hasonlóan ugyanúgy egy galéria áll, szintén Kriszti fényképezőgépének és szakmai tudásának jóvoltából, most épp a Soundról. A legmókásabb amúgy az, hogy épp az nem látszik ezeken a képeken, ami a fesztivált igazán emlékezetessé tette sokatoknak: az eső – persze ez az aznapi jobb időnek köszönhető.

vv6+1  A narancsbőrös poppoló tévútján

Illés cikke januárból, a valami fura oknál fogva újra elindított Való Világról. Tudjuk, hogy nem került bele az első tízbe, de annyit nevettünk ezen a bejegyzésen, hogy nem lehetett kihagyni a listából.

+ néhány nyalánkság

Ezeken kívül volt néhány olyan esemény és adat, amikre büszkék vagyunk, ezért gyors felsorolásban összegeznénk a Socfest életét a cikkeken túl.

Rögtön az év elején Oscar-lázba gyúltunk, így élőben közvetítettük az eseményt. A visszajelzések közt volt ugyan negatív, azokból tanultunk, a pozitívaknak meg kifejezetten örültünk.
10424289_10152651060618188_3670726619055546860_nNektek is köszönhetően jelen lehettünk és tudósíthattunk az év összes, nagyobb, hazai fesztiválján.
Átléptük a lélektani 1000 rajongós határt a Facebookon, amit szeretnénk ha követne a Google+ profilunk és a Twitterünk.
Megtartottuk az első író-olvasó találkozónkat, ami szintén sikeresnek bizonyult.

Publikáltunk 789 bejegyzést, amivel 1260-ra nőtt a cikkeink száma, és elhasználtunk 4 GB tárhelyet csak a képeinknek.
A legsűrűbb időszakunk június 30-tól augusztus 1-ig tartott, és a legtöbbet hétfőnként posztoltunk, összesen 152 bejegyzéssel.
A leglátogatottabb nap október 5-e volt.
Nem meglepő módon, legtöbben Magyarországról olvastatok minket, de pár ezren megnyitottátok az oldalt az USA-ból és Szlovákiából is.

Köszönjük, hogy 2014-ben is velünk tartottatok!