A másnaposság ellenszerei - Így józanodnak a világ körül - Socfest

Így józanodnak a világ körül

Olvasási idő: 2 perc

Méregtelenítés, felszívás, vitaminok, kalóriák – minden nemzetnek megvan a trükkje egy kemény bulizás utáni reggel megkönnyítésére. A cikk kulturális ismerkedésnek minősül, ezért kipipálhatod a „tanulj minden nap valamit” tételt a listádon.

Egyesült Királyság – Full English Breakfast

Kalória és nehéz falatok - így gyógyulnak a másnaposságból az angolok.

Bacon, kolbász, tojás, pirítós, bab, paradicsom és hasonló finomságok jelentik a megoldást a La Manche másik oldalán. Elméletileg ez a zsíros válogatás segít felszívni a megmaradt alkoholt, míg a tojás fehérjetartalmával, a paradicsom pedig vitaminokkal segít helyreállni.

Kína – Zöld tea

Rengeteg gyógyító hatása van a zöld teának. Érdemes a nehezen induló reggeleken bevetni.

Hidratál, tele van antioxidánsokkal és egy kis koffeint is tartalmaz. A zöld tea sok fronton segít kiheverni a tegnapot. Segít az agyműködésen, javít a máj állapotán és fertőtleníti a szájüreget. Egy próbát mindenképp megér.

Kanada – Poutine

A Poutine kanada nemzeti másnaposság javító szere.

Fotó: Jpatokal at wts wikivoyage, Wikimedia Commons

Sült krumpli, egy világosbarna színű szaft és sajt. Kanadában a Poutine-ra esküsznek és ha kipróbálnátok ti is, itt találtok hozzá egy receptet.

Horvátország – Burek

A Burek a horvátok trükkje a buli utáni reggeleken.

Coralie Ferreira, Wikimedia Commons

Tészta, sajt, hús. Ez a szentháromság az alkohol felszívásában segít szomszédjaink szerint. A neten keresgélve túrós variációval is találkozhatunk. A lényeg, hogy leköti egy kicsit a gyomrot.

Dánia – Reparationsbajer

A dánok a tüneti kezelésre esküsznek, ha a másnaposságról van szó.

A „javító sör”, Dánia válasza nem nyújt megoldást, de enyhíti a tüneteket. A „Reparationsbajer” nem csak egy fogalom, hanem van konkrétan egy ilyen nevű sör.

Japán – Umeboshi

Az ősi japán gyógymód, ha rosszalkodik a gyomrod.

Az Umeboshi szilva ősi gyógyszer a kimerültség, dehidratáció, hányinger, emésztési gondok és a másnaposság kezelésére. A recept japán szilva, tengeri só és shiso levelek hármasából tevődik össze.