Leszbi szex és nyomozás - Socfest

Leszbi szex és nyomozás

Olvasási idő: < 1 perc

Ezen a héten nem lesz olyan sok premier film, viszont annál komolyabb darabok. Az Adéle életét nagyon szerették a Cannes-i Filmfesztiválon, az Iron Sky a Berlinale nagy durranása volt,  a Templom a dombon Szerbia idei Oscar-nevezettje, a Fogságbanról pedig már most ódákat zengenek, ráadásul Hugh Jackman talán eddigi legjobb alakítását hozza. Idén  októberben kivételesen erős a mezőny, érdemes követnetek a rövid, heti ajánlónkat, mert biztos találtok pár mozira érdemes alkotást!

Adéle élete 1-2- fejezet (La vie d’Adele)

színes, feliratos, francia filmdráma, 179 perc

Adéle egy 15 éves kamaszlány, felnőttként tanárként szeretne dolgozni. Az élete hamar megváltozik, amint megismerkedik  ha nem is gyöngy-, de egy kékhajú lánnyal és beleszeretnek egymásba. A két film szerelmükről, illetve egy párkapcsolat hanyatlásáról szól, pikáns naturalizmussal fűszerezve.

18 éven felülieknek

Forgalmazó: Vertigo Média

 

Fogságban  (Prisoners)

színes, feliratos, amerikai krimi, 153 perc

Keller Dover (Hugh Jackman) 6 éves kislánya eltűnik, a családon pánik lesz úrrá. Megindul a nyomozás, amit Loki detektív (Jake Gyllenhaal) vezet. Az egyetlen gyanúsított ellen nincs bizonyíték, a kétségbeesett apuka ezért úgy dönt, kézbe veszi az irányítást.

Forgalmazó: Pro Video Film

 

Iron Sky – Rendezői változat

színes, feliratos, finn-német-ausztrál sci-fi akciófilm, 93 perc

2018-ban járunk, egy amerikai csapat náci várost talál a Hold sötét oldalán. A “holdiak” az odamenekült nácik leszármazottjai, akik vissza akarják foglalni a Földet.

Forgalmazó: JIL Kft.

 

Templom a dombon  (Krugovi)

színes, feliratos, szerb- német- szlovén- horvát- francia dráma, 112 perc

Egy izgalmas dráma a balkáni háborúról, emberi sorosokról, érzésekről. Srđan Golubović rendező díjazott alkotása.

Forgalmazó: Mozinet