Jake mindenhol ott van - Socfest

Jake mindenhol ott van

Olvasási idő: 2 perc

Mindenkinek szembe kell néznie valamivel. Van, hogy egy kóbor kufirc után a másik féllel, van hogy a szellemekkel, de jelen esetben leginkább hús-vér rosszfiúkkal. A levakarhatatlan Lou a pénzért kergeti őket az Éjjeli féregben (a honlapot ajánlom, nagyon ötletes – a szerk.), a halál laza John Wick meg a bosszúért. A két film a külföldi kritikusoknál már sikert aratott, de érdemes megnézni a nagyon furcsa sztorijú magyar Délibábot is. És ha már a furcsaságoknál tartunk, most debütál hazánkban Woody Allen új filmje. 

Délibáb

színes, magyar western, 90 perc

Egy afrikai futballista egészen a magyar pusztáig menekül a hatóságok elől, azonban kiderül a nyugodt kis környékről, hogy valójában egy rabszolgatelep. A táj olyan kiismerhetetlen, hogy a menekülés esélye elég kicsi.

Forgalmazza: A Company Hungary

Éjjeli féreg (Nightcrawler)

színes, magyarul beszélő, amerikai krimi-dráma, 117 perc

Los Angeles munkanélküliektől és bűnözőktől hemzsegő utcáin egy újfajta pénzszerzési lehetőség dívik; kamerákkal, meg egyéb hang- és képrögzítő eszközökkel felszerelt stábok éjszakánként véres sztorikra vadásznak. Lou Bloom (Jake Gyllenhaal) is egy közülük, aki vérszemet kapva a hirtelen jött sok pénztől, mindenkin képes átgázolni.

Hivatalos weboldal

Forgalmazza: Big Bang Media

Jessabelle

színes, feliratos, amerikai thriller, 90 perc

A címszereplő Jessabelle autóbalesete után hosszú ideig kórházi ágyba kényszerült. Mikor végre hazatérhet a békés otthonoába, rá kell ébrednie, hogy nincs egyedül. Egy itt ragadt, zavart lélek kezdi el zaklatni.

Hivatalos weboldal

Forgalmazza: Fórum Hungary

John Wick

színes, magyarul beszélő, amerikai akcióthriller, 96 perc

A nyugdíjas bérgyilkos, John (Keanu Reeves) szívesen van otthon a kutyáival, viszont ha bántják, még mindig képes keménynek lenni. Egymagában száll szembe New York más bérgyilkosaival és gengsztereivel.

Hivatalos weboldal

Forgalmazza: InterCom

Káprázatos holdvilág (Magic in the Moonlight)

színes, feliratos, amerikai romantikus vígjáték, 97 perc

A híres kínai bűvészként ismert Crawford (Colin Firth) valójában egy mogorva és szkeptikus fehér férfi. Barátja unszolására elutaznak Cote D’Azurra, hogy lebuktassák a fiatal médiumot (Emma Stone). A férfi hamar rájön, hogy a nő csaló.

Hivatalos weboldal

Forgalmazza: Freeman Film

Kétéjszakás kaland (Two Night Stand)

színes, magyarul beszélő, amerikai romantikus vígjáték, 87 perc

Az egyéjszakás kalandok után (vagy másnap) az ember veszi a cókmókját és odébbáll. Ciki, amikor egy hóvihar miatt nem sikerül. Főhőseinkkel ez történik; a hirtelen jött havazás lebénítja a várost, ezáltal a fiatalok kénytelenek még együtt maradni.

Hivatalos weboldal

Forgalmazza: PARLUX

Ló az erkélyen (Das Pferd auf dem Balkon)

színes, magyarul beszélő, osztrák filmdráma, 90 perc

A 10 éves Mika igazán tehetséges és okos gyerek, olyasmiket is észrevesz, amik felett mások elsiklanak. Nincsenek barátai, de nagy a képzelőereje. Egyik este a szomszéd erkélyen egy lovat pillant meg.

Hivatalos weboldal

Forgalmazza: Anjou Lafayette