Balettest a Szolnoki Szimfonikusok és a Szolnoki Mozdulat Táncműhely előadásában - Socfest

Balettest a Szolnoki Szimfonikusok és a Szolnoki Mozdulat Táncműhely előadásában

Olvasási idő: 2 perc

A Szolnoki Szimfonikus Zenekar bérletes előadásain évek óta szerepel egy balettest, amit a Szolnoki Mozdulat Táncműhely növendékei Szitt Melinda vezetésével színesítenek. Idén mindenkit várnak szeretettel június 1-én délután 17:00 és este 19:00 órakor a szolnoki Campus-on! Az est karmestere Gulyás Nagy György.

picikSok évvel ezelőtt, még picike óvodások voltak, felvették a szép kis balettruhát, úgy fogadva a nézőközönséget. Aztán szerepet kaptak. Grieg: Morning című művére táncoltak a napsugarakhoz méltó, sárga ruhában. A következő évben jött a Diótörő, aminek részleteit többször is elővette a kis társulat, nagy sikerrel. A zenekarral ismét összeállt a mű. Majd jött a Csipkerózsika csodálatos koreográfiája, ezt követte a Hófehérke és a hét törpe. Bizony, itt már igazi, színvonalas előadások sikeredtek, ahol büszkék lehettünk lányainkra, fiainkra. A zenekar vezetője, Izaki Masahiro, a zenészek, s mindenki, akivel csak kapcsolatba kerültek a gyerekek, nagy szeretettel bántak a „jövő zeneértő közönségével”.

Balettmesterük, Szitt Melinda a Magyar Táncművészeti Főiskola tanára nagyon sokat dolgozott, hogy a mostanra 130 fő-re növekedett Mozdulat Táncműhely növendékei ismét színvonalas műsorral lepjék meg a közönséget. Ebben az évben Muszorgszkij-Ravel: Egy kiállítás képei című kompozíciójának néhány képére, és Delibes Coppélia című balettjére készült koreográfia. Már csak néhány nap van az előadásig, a ruhák és a balettcipők készen állnak. A kis lábak talán álmukban sem tévesztik el a lépéseket, a hangszerek jól ismerik a dallamot. Eddig külön készült a két csapat, de még néhány közös próba, és jöhet a közönség is.

balettest_szolnok