Nézzél meg három előzményfilmet a Szárnyas fejvadász 2049-hez! - Socfest

Nézzél meg három előzményfilmet a Szárnyas fejvadász 2049-hez!

Olvasási idő: 2 perc

Tegnap végre bemutatták az év egyik legjobban várt filmjét a mozikban! Megérkezett a Magyarországon forgatott Szárnyas fejvadász 2049! A folytatás elé három előzményfilm is készült, melyekre Denis Villeneuve, a film rendezője kért fel művészeket.

Ridley Scott klasszikussá vált sci-fijének folytatása, remek kezekbe került, ugyanis a Fogságban, a Sicario – A bérgyilkos és az Érkezés Oscar®-díj jelölt direktora a tehetséges Denis Villeneuve rendezésében éled újra a replikánsok világa. De Ridley Scott sem hagyta maga mögött a filmet, hisz producerként aktívan részt vett a Budapesten folyt munkálatokban. A film főszerepében visszatér Harrison Ford és csatlakozik hozzá Ryan Gosling, valamint Ana De Armas, Sylvia Hoeks, Robin Wright és az Oscar®-díjas Jared Leto is. A film a tengerentúlon már kirobbanó kritikai sikernek örvend, a Rotten Tomatoes nevű kritikai oldalon kimagasló, 94%-os eredményt ért el. Minden esély megvan rá, hogy a szemkápráztatóan látványos és mindvégig különösen izgalmas rész felnő az elsőhöz és maga is legendává válik.

2019-ben a replikánsok után vadászó szárnyas fejvadászok egyike különös felfedezést tett. Harminc évvel később egy másik fejvadász, az LAPD tisztje, K (Ryan Gosling) egy másik titokra lel. Egy olyan rejtélyre, amely ha felszínre kerül, felforgathatja mindazt, ami a földi társadalomból még megmaradt. Az ügy érdekében fel kell kutatnia a rendőrség egy régi emberét: Rick Deckardot (Harrison Ford): Csakhogy Deckard 30 évvel ezelőtt eltűnt, és senki nem tudja, hol bujkálhat.

Az eredeti Szárnyas fejvadász 2019-ben játszódott, a Denis Villeneuve és Ridley Scott összefogásával készült folytatás, a Szárnyas fejvadász 2049 harminc évvel később. De az alkotók nem feledkeztek meg arról, hogy a rajongók nyilván azt is tudni szeretnék, mi formálta a vásznon életrekelő félelmetes világot a két film között. Így aztán felkértek néhány tehetséges rendezőt, hogy három kisfilmben mutassák be a két nagyfilm közötti legfontosabb eseményeket. 

Az első kisfilm, a 2036: Nexus Dawn címet viseli.  A rövid filmben Jared Leto játssza a főszerepet: ő fejlesztette ki és gyártja az új, tökéletes replikánsokat.

A második kisfilm, a 2048: Nowhere to Run Dave Bautista főszereplésével mesél a replikánsok üldöztetéséről.

A harmadik kisfilm is befutott a napokban, az animációs történet egészen magával ragadó atmoszférával rendelkezik. A Black Out 2022 nem akármilyen alkotógárdával büszkélkedhet: Flying Lotus írta a zenéjét, és a Cowboy Beebop rendezője, Shinichiro Watanabe írta és rendezte.