Öt napos fesztivállal nyílik meg a Három Holló Kávéház - Socfest

Öt napos fesztivállal nyílik meg a Három Holló Kávéház

Olvasási idő: 2 perc

Wilhelm Droste irodalmár ötlete nyomán nyílik új hely Budapesten: a Három Holló Kávéház. A kávézó előképe az Andrássy úton, illetve a Ráday utcában a 90-es és 2000-es években működő Eckermann. A Három Holló most a Piarista Rend épületében és segítségével, a Szabad sajtó úton indul újra. Nevét Ady Endre Opera melletti kocsmájáról kapta, ahol a költő szívesen töltötte idejét, borozott, vagy éppen verseket írt.

A névből is látszik, hogy a jó kávé mellett az irodalom és a kultúra lesz a középpontban a körülbelül 500 négyzetméteres területen. A „Hollók” 3 szinten (Kávéház, Orfeum, Színpad) várják majd a látogatókat.

Nagy János Trió

A helyet több napos fesztivállal nyitják meg. November 22-én Ady Endre 140. születésnapját ünnepli a kortárs irodalom és művészet színe-java: írók, költők, táncosok és zenészek Víg Mihálytól a HANEM zenekarig. A november 23-a a táncszínházé: a Willany Leó Kompánia, Grecsó Zoltán táncszínháza „az idő rostájában” tölt el egy-két órát. Az előadás megismételhetetlen, az improvizáció műfajából eredően a csapat kreatív energiáinak függvényében születik meg és alakul. A további napokon pedig változatos koncerteken vehet majd részt a közönség. November 24-én Bárdos Deák Ági és Bujdosó János lép fel, többek között kortárs költők verseit és a hazai zenei underground dalainak feldolgozásait adják elő, ezen kívül saját szerzemények is lesznek.

Willany Leó. Fotó: Futár Ernő.

November 25-e a jazz szerelmeseié: Nagy János Erkel-díjas zeneszerző triója, a Nagy János Trió fog fellépni, november 26-án Gerlóczy Zsigmond zongorista szerzői estjét élvezheti a közönség.

A Három Hollóban esténként koncertek, előadások, beszélgetések és kiállítások lesznek, és az Eckermann Kávéház hagyományait követve kiváló olasz kávéval és változatos italkínálattal, valamint finom falatokkal várja vendégeit minden nap reggeltől estig.