A KULTEÁTRUM hétvégi online műsorában Gubik Ági és Gál Tamás - Socfest

A KULTEÁTRUM hétvégi online műsorában Gubik Ági és Gál Tamás

Olvasási idő: 2 perc

A KULTEÁTRUM hétvégi online műsorában Gubik Ági és Gál Tamás

A KULTEÁTRUM ezen a hétvégén Gubik Ági és Gál Tamás egy-egy online műsorával szolgálja az igényes előadásra vágyó nézőket.

Dorottya

November 20-án, pénteken 19.00 órai kezdettel a Csavar Színház előadása mind a diákság, mind a felnőtt közönség körében népszerű Csokonai Vitéz Mihály: Dorottya című művét sajátos formában dolgozza fel. A játékstílus az élő zene, az improvizáció és az interaktivitás stílusjegyeit ötvözi. Az alkotók pontos és részletes dramaturgiával átfésülték az egész művet, s azon szavakat, melyek a mai kor emberének, elsősorban diákjának már nem érthető. Az alkotók játékkal, magyarázattal vagy zenével teszik „korszerűvé” a művet és lebontják azt az egyetlen gátat, mely Csokonai és a mai kor embere közé rakódott az elmúlt 200 év alatt.

Gál Tamás

Az előadás bizonyítja, hogy magyar költészet nemcsak magasröptű gondolatok és filozófiák fészke, de a nagyszerű és utánozhatatlan magyar humor melegágya is. A bő egyórás előadás 5-től 150 éves korig ajánlott, melyet Gál Tamás Jászai Mari-díjas színművész rendezett és ad elő.

Szerelmünk, Sisi

A KULTEÁTRUM keretein belül a Spinoza Színház nagysikerű produkciója, a Szerelmünk, Sisi Gubik Ági előadásában november 21-én, szombaton 19 órakor lesz online formában látható.

A Spinoza Színház ajánlója:

“Erzsébet királyné, azaz Sisi élete más megvilágításban: Miért vonzódott Sisi a zsidósághoz? Miért volt kedvenc költője a zsidó Heine? Miért ragaszkodott a magyar-zsidó oktatójához, Falk Miksához? Mi volt Sisi véleménye a Monarchia jelenéről és jövőjéről? Miért szerette Sisi különösen a magyarokat? És még számos kérdés, amire a monodráma keresi a választ.”

Gubik Ági erről valóban mind beszél Sisi szerepében, de ennél többet kapunk, mivel a színésznő megmutatja, eljátssza Erzsébet királyné utolsó óráját. Sisi mintegy a végzetét érezve, újraéli egész életét az apjával való játékos viszonyán át szerelméig, házasságáig Ferenc Józseffel, majd a gyerekeivel, elsősorban Rudolffal való kapcsolatát, ezek minden szépségével és problémájával, konfliktusaikkal. Az utolsó út előtt Sisit a végzet szele megsuhintja, és tisztán rápillant életére.

Gubik Ági

Gubik Ági számtalan színházi főszerep alakítója – többek között a Sirály, Eszter hagyatéka, Jövőre, veled, ugyanitt, A Királyasszony lovagja, Szecsuáni jólélek – és szerepelt a Nemzeti Színház nyitó előadásában, Az ember tragédiájában is, valamint magyar, cseh és szlovák filmekben (Pánik, Liza a rókatündér, Morfium) és sorozatokban (Hacktion, Barátok közt, Jóban, rosszban) játszott vezető szerepeket.

Az előadás szerzője a Janikovszky Éva-díjas Nógrádi Gábor, aki olyan sikerfilmek forgatókönyvírója volt, mint például a Sose halunk meg és a Csocsó, valamint bestseller ifjúsági könyvek szerzője. Az előadás rendezője Czeizel Gábor.

Jegyek az https://www.jegy.hu/event/category/szinhaz-1/venue/magyar-kereskedelmi-es-vendeglatoipari-muzeum oldalon vásárolhatók.