Benkő Dávid esete a skorpióval - interjú - Socfest

Benkő Dávid esete a skorpióval – interjú

Olvasási idő: 2 perc

A Pannonia Allstars Ska Orchestra-t nem kell bemutatnunk, hiszen hamar ismertek lettek. Benkő Dávid, azaz Mr. P., az együttes állandó billentyűse, aki most humoros oldalát is megvillantja.

 

SF: Mi volt a legviccesebb koncertélményed?

Benkő Dávid: Kettő is van. Egyik szimfonikus koncertünk alkalmával az egyik zenekartag gyomorrontást kapott, és sajnos belehányt a tubába, amiből a koncert hátralévő részében folyamatosan, vulkánszerűen fröcsögött a friss, darabos hányás. Alig tudtunk játszani a nevetéstől.

Egy 2004-es miskolci koncerten előttünk lépett fel egy csúnyácska énekes lány, aki nagyon idétlen ruhákban volt, iszonyú sokat nevettünk rajta. Később megtudtam, hogy a lány Amerikába utazott és Lady Gaga néven folytatta az éneklést (állítólag az idétlen ruhákat továbbra is hordja), úgyhogy írtam neki, hogy majd mi is hadd lépjünk fel előtte a New York-i koncertjén. Remélem, hamar válaszol.

 SF: Melyik külföldi városba mentek legszívesebben koncertezni, és miért?

B.D.: Vannak helyek, ahová visszajárunk (Bécs, Kishegyes, Osnabrück, Gütersloh, Bildein, Krk-sziget), mert nagyon hangulatos bulik szoktak lenni. Ugyanakkor mindig izgalmas egy új helyre menni. Idén voltunk először például Londonban, a London International Ska Festival-on, ami komoly lehetőség egy ska zenekarnak. De az athéni és a dániai fellépések is emlékezetesek, csakúgy, mint az erdélyi, illetve holland-belga turnék. Mostanában Németország mellett Svájcba is egyre gyakrabban hívnak bennünket.

SF: Miért vállaltok ingyen fellépéseket?

B.D.: Egy ingyenes, délutáni koncerten olyanok is láthatnak bennünket, akik amúgy nem mozognak a budapesti klubéletben.

SF: Mit tennél, ha nő lehetnél egy napra?

B.D.: Egész délelőtt fogdosnám magam a tükör előtt, délután pedig beslisszannék egy női röplabdacsapat öltözőjébe együtt zuhanyozni a lányokkal. Az esti buliban tinilányokkal bandáznék és smárolnék részegen.

SF: Meséld el az egyik gyerekkori csíntevésedet, amit még soha nem vallottál be senkinek!

B.D.: Egyik alkalommal skorpiót tettem az óvó néni zoknijába. Nagy riadalom lett, mert az a kis sivatagi rosszaság megcsípte Zsuzsóka néni húsos bokáját. A történet hálistennek “happyenddel” ért véget, Zsuzsóka néni szépen felépült – bár a sérült lábát térdből le kellett vágni -, és a skorpió is szerencsésen megmenekült, állítólag most az óvoda kertjében, a mászóka tövében lakik.

SF: Milyen természetfeletti tulajdonsággal ruháznád fel magad, és miért pont azzal?

B.D.: Nagyon praktikus lenne, ha a kezemből, amikor csak akarom, kinőne egy finom rántott csirkecomb. Ha esetleg lehetne ezt kombinálni azzal, hogy sört pisilnék, pálinkát izzadnék, balzsamecetet könnyeznék, az orromból pedig majonéz folyna, nos, az lenne csak a jó móka! Azért ezeket választanám, mert így mindig lenne nálam rántott csirkecomb, majonéz és sör, amiket nagyon szeretek.

SF: Melyik szám illik most a legjobban a hangulatodhoz?

B.D.: Kedvenc zongoristám, Havasi Balázs A szív hangjai című gyönyörű lemezéről egy csodálatos  Zámbó Jimmy-feldolgozás.