Újra riogat a Rémember - Socfest

Újra riogat a Rémember

Olvasási idő: 2 perc

11 év után újra riogat – az ezredforduló egyik magyar kultzenekara – a 20 éves Rémember a meg nem jelent számokat tartalmazó új lemezükkel, a Half Full albummal térnek vissza.

rememberUtoljára 11 éve, 2004-ben jelent meg nagylemez a kultikus csapattól, az elmúlt években csak különböző angol szerzőkkel készítettek számokat. A Rémember 2005-ben költözött ki Londonba, 3 év után végül Vasaló és Matyi hazatértek, a többiek pedig szétszéledtek Angliában…

Ám a tagok külön-külön az elmúlt évek alatt sem voltak tétlenek: 3 Turbo lemezen, 2 Nemjuci anyagon és az itthon kevéssé ismert Katalina Kicks és Riddler lemezeken is szerepeltek. Most azonban a 20 éves zenekar úgy döntött, itt az ideje összeszedni a Rémember életmű fiókban maradt darabjait, és megörvendeztetni vele az egykori rajongókat.  A kihúzott fiók tartalma aztán olyan bőségesnek bizonyult, hogy végül egy egész nagylemezre futotta a ki nem adott dalokból.

A munkálatokat komoly kutatómunka előzte meg: több száz rosszul dokumentált adat CD-t kellett átböngészni, hogy a számok eredeti sávjait – vagy legalább a tömörítetlen wavokat – kisebb-nagyobb sikerrel kiguberálják a digitális romhalmaz alól. Ahogy ez az „unreleased” kiadványoknál lenni szokott, itt sem a hangzáson van a hangsúly, – a felvételeket eredetileg demónak szánták, és maguk keverték – hanem sokkal inkább az exkluzív jellegen. Van olyan track, amit a londoni nagyszobában vettek fel egy jól sikerült jammelés eredményeként, de akad stúdió felvétel is, amiért Vasaló saját bevallása szerint adna egy sallert magának, ha Marty McFly visszavinné ’98-ba a Yellow stúdióba.

A Rémember lemezeit tekintve nemigen kötötte magát stílusokhoz, azok között szabadon ugrándozott, így ez a lemez is egy formabontó, stílushatárokat merészen feszegető alter-rock összeállítás. A zenekar két videóklipet ígér még 2015-ben, illetve azt, hogy 2015 folyamán sorra kiteszi lemezeit az internetre ingyenes letöltés céljából, a folyamat lezárásaként pedig ősz tájékán a most megjelent ’Half Full’ című albumot is, ami a MamaZone oldaláról rendelhető meg, de hamarosan online is hallgatható lesz.