Rémpofák és tündérmesék - Socfest

Rémpofák és tündérmesék

Olvasási idő: 4 perc

Az alábbi cikkben összeszedtünk néhány divatos smink és jelmez ötletet Halloween-re. Lesz itt horror filmes utalás, nemzeti ünnep remake, misztikus lények, könnyű és hardcore verzióban. Jó szórakozást!

Mexikói halottak napja

Néhány éve igencsak felkapott lett a mexikóiak halottak napjára készített arcfestése. Maga a koponya motívum nem csak sminkek készítésénél lett gyakoribb, hanem tetoválások terén is. Jelmezek terén: elég lehet egy poncsó farmerral, esetleg egy sombrero a fejre, de ha nagyon vagányak akarunk lenni, akkor a csajok beújítanak egy tradicionális mexikói ruhát a fiúkkal karöltve. Pánikra semmi ok, lehet kölcsönözni is.

Kisokos: a mexikói emberek számára a koponyák nem csak a halált, hanem az újjászületést is szimbolizálják. Viszonyuk a halálhoz egyszerre szomorú és örömteli – akit érdekel a Día de los Muertos, ajánlom figyelmükbe, hogy olvassanak utána.

Forrás: http://nbclatino.com/

Zombik, fulladásig

Az élőhalottak sose mennek ki a divatból. Egyesek szerint léteznek, mások tagadják. Számtalan sorozat, film, számítógépes- és társasjáték készült már erről a témáról, na meg persze a Halloween pótolhatatlan eleme is. A rém egyszerűtől a félelmetesen nehéz fokozatokig van lehetőségünk oszladozó zombit varázsolni magunkból. Jelmez terén totál igénytelen abból a szempontból, hogy a kedvenc, agyon használt, kidobásra váró pólódnak úgysem árt, ha kicsit összeművérzed…

Boszorkányok és tartozékaik

Boszorkányok nélkül nincs Halloween. Macskák nélkül se nagyon. Igazából eszembe jutott, hogy mi lenne, ha valaki végre seprűnek öltözne be és a macskás boszorkányokat kergetné, hogy üljenek a hátára, az lenne ám az igazi boszorkány üldözés, nem az égő fáklyás, vasvillás. Na de térjünk vissza az eredeti témára, smink terén lehetünk szép boszik, vagy rusnya banyák, utóbbi több előkészületet igényel. Jelmez szempontjából mindkettőnél alap a teljesen fekete felszerelés, egy csúcsos kalap karimával, gyűrűk, ékszerek, esetleg egy kisüst, plüss macska, SEPRŰ.

Macskás jelmezek és sminkek. Szerintem többnyire a fekete macska a bevett szokás, boltban lehet vásárolni cica füleket, de egy hajráf, némi karton papír, fekete festék és ragasztó segítségével házilag is előállítható. Macska farka szintén vásárolható, vagy házilag elkészíthető, szerintem elég sok lehetőség van.

Sőt, akármennyire furcsán is hangzik, ez egy unisex ötlet, mert ha vannak cicalányok, miért ne lehetnének cicafiúk?

Szuperhősök mindenhol

Gyakorlatilag a szuperhősök világát éljük – úgy értem filmek terén -, itt aztán van bőven lehetőség, időt és pénztárcát nem kímélve már hosszú évek óta. Lehetsz például Wonder Woman, vagy épp Deadpool, mindkét karakter elég menő idén. Egyébként ha még emlékeztek a Deadpool első részére, a film szerint ő sem boltban vette a jelmezét.

Bohócok

Valaki szereti őket, valaki pedig egyenesen retteg tőlük. Nekem személy szerint nincs bajom velük, de ha a Stephen King féle “It” kopogtatna az ajtómon, valószínűleg nem lenne őszinte a mosolyom. Jelen esetben a smink a legegyszerűbben megvalósítható, ezen a téren én ragaszkodnék az első kiadáshoz, de ha nektek jobban tetszett a tavalyi verzió, az sem sokkal bonyolultabb. A jelmez terén viszont nagyban eltér a kettő, ameddig az első a hagyományos, szivárvány színeiből álló, fodros ruhadarabot viseli, a második már egy szinte teljesen fehér, komplexebb darabot öltött magára. Ha stílust kéne megneveznem, akkor az első a ’60-as évek laza bohóc ruhája, a fiatalabbik pedig inkább a viktoriánus időket idézi.

Forrás: https://www.facebook.com/rottentomatoes

Tündérek, tündék, elfek

Gondolom nem kéne megemlítenem, de azért írok pár gondolatot róluk. A tündérek mesebeli jótevők, akik mágikus erőt birtokolnak, velük szemben a tündék, akik leginkább Tolkien fantáziájának kitalációi. Az elfek egy teljesen különálló faj, a tündékre abból a szempontból hasonlítanak, hogy sok száz évig élnek. A tündérek általában úgy néznek ki, mint minden átlagos ember, a tündéknek picit hegyes a fülük, az elfeknek pedig határozottan nagy és hosszú, hegyes fülük van (ezt csak azért emelem ki, mert az egyetlen dolog, amit rend szerint mindenki elfelejt). Sminkek és jelmezek terén szinte végtelen a lehetőségünk, nem igazán lehet mellé fogni.

Amennyiben szeretnél többet megtudni az ünnep eredetéről, kattints erre a linkre. Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel és kövess minket a Facebook-on. Végezetül még néhány extra smink tipp, bátran szemezgessetek a YouTube-ról, tele van tutorial videókkal – a többit a fantáziádra bízzuk!