Ha már nyár van, feltétlenül ki kell élveznünk a napsütés előnyeit a pancsoláson kívül. Legjobb ezt a jó szokásunkat a gasztronómiában is kihasználni. Mivel az elmúlt hetek kánikulájában jól jött volna egy kis üdítő desszert, ezért most három nektarinos finomsággal szolgálok.
Hozzávalók
- 5 darab nektarin
- 2 dl tejszín
- 6 dl tej
- 2 csomag vaníliás cukor
- 2 evőkanál méz
- 1 kiskanál őrölt fahéj
- 1 citrom reszelt héja
Egy nagy tálba beledarabolunk 4 nektarint, beletesszük a kissé felhevített mézet, a vaníliás cukrot, a fahéjat, a citromhéjat és a tejet. Botmixerrel pépesítjük. Később a félig habbá vert tejszínt is hozzáadjuk. Utolsó simításként a maradék gyümölcsünket felkockázva a levesbe dobjuk.
Hozzávalók (2 főre)
- 1 nektarin
- 1 doboz tejszínhab
- 5 dkg cukor
- 3 dkg barna cukor
- fahéj
- 1 tábla olvasztható (ét)csoki
- 3 dl tej
Miután a gyümölcsöket pépesítettük, hozzáadjuk a tejszínhabot. Keverjük bele a barna és a sima kristálycukrot is. Kavargassuk, és közben szórjunk bele nagyjából egy mokkáskanálnyi fahéjat. A csokit gőz fölött olvasszuk meg és a öntsük rá a pépre. Tejjel hígítsuk a végén. Igazán meleg napokon tört jéggel lehet lehűteni.
Hozzávalók
- 4 dl fagyialap – vaníliát javaslok
- 2 db nektarin
- fél citrom leve
- 1 evőkanál nyers nádcukor
- 2 dl bodzaszörp
- 1 dl víz
A megpucolt, felkockázott barackot tegyük egy tálba, és a többi összetevővel együtt pürésítsük csomómentesre. Adagoljuk formákba, majd kb. 6 órára tegyük be a fagyasztóba. (Manapság jópofa szilikon formákat is lehet kapni, ajánlom hozzá.)