15 éves az SX7 - Socfest

15 éves az SX7

Olvasási idő: 3 perc

Június 2-án ünnepli megjelenésének 15. évfordulóját a Junkies ötödik stúdióalbuma, az SX7 –  különleges vendégük lesz a MEN In The Box. Gyere te is a Barba Negra Trackbe, és légy részese egy fergeteges estének!

Ennyire repül az idő? Még diákkoromba ismertem meg a Junkies zenéjét. Emlékszem, amikor megjelent a Szép Új Világ lemez – suli után szaladtam dedikálásra két barátommal, és a villamos tőlünk volt hangos, mert (többek közt) a Vesztettél-t énekeltünk. Rongyosra hallgattam a Károst és a Nihilt, és az SX7 volt a hab a torta tetején. Betéve tudtam az összes dalszöveget, már csak azért is, mert a család “legnagyobb örömére” elég gyakran szólt a hangfalakból. Röviden és tömören ennyit a nosztalgiáról, nézzük kicsit az albumot.

Sorban az ötödik nagylemez az SX7, amely 2001 áprilisában látott napvilágot. A zenekar ekkori felállása a következő volt: Szekeres András (ének), Riki Church (basszgitár), Barbaró Attila (gitár), Bonyhádi Bálint (dobok). Az album 14 számot tartalmaz, producere a német Bernhard Hahn volt, kiadója a Wahner-Magneoton.

  1. Ébredj felsx7
  2. Amszterdami kávé
  3. Állj mellém
  4. Hang a fejemben
  5. Félbe tépve
  6. Rám mámor vár
  7. Jó vagyok (De nem használható)
  8. Pusztul a világ
  9. Csinálj úgy, mintha szeretnél
  10. Élni tudni kell
  11. Revelation Mary
  12. A szerelem öl
  13. Engedj el
  14. 2000

Akkora áttörés volt ez az az album, hogy 2002-ben Arany Zsiráf díjra, később pedig Fonogram díjra jelölték. A lemezen több olyan szám szerepel, melyekkel a mai napig bármilyen rockbuliban összefuthatunk, ilyen például a Félbe tépve.

Térjünk át kicsit a vendég zenekarra. Ki ne ismerne akár csak egy Alice In Chains nótát is? Gondolok itt például a Would?-ra, vagy mondjuk épp a Men In The Box-ra. Utóbbi dalról kapta nevét egy magyar AIC tribute banda, aki az est mellékszereplőjeként lép fel. A MEN In The Box az a magyar grunge zenekar, akik tisztelettel adózva az Alice In Chains munkássága előtt (2002-ben tragikus halált halt a frontember, Layne Stanley) dalaikat újra felelevenítik a nagyérdemű előtt.

MITB

Történetük 2010 nyarán indult, mikor Takács Vilmos ‘Vilkó’-nak és Kovács Viktor Tamásnak kipattant a fejéből egy Alice In Chains emlékest megszervezésének gondolata. Felhívták pár zenészcimborájukat, akik ugyancsak rajonganak Layne Staley életművéért és néhány próbát követően színpadra állították a produkciót, akkor még akusztikus formában. Már a debütáló koncerten zsúfolásig töltötték a Hunnia Bisztrót, a töretlen érdeklődésnek köszönhetően pedig az elkövetkezendő fellépéseket is rendkívüli ováció kísérte.

Az első “hangos” koncertre a Rocktogonban került sor 2011 novemberében – alig lehetett beférni a kocsmába. Előadásaik sikerességét azóta is a tekintélyes számú közönség igazolja. Különlegességük abban (is) rejlik, hogy az oszlopos tagokon (Kovács Tamás – ének, Németh Szabolcs – gitár, Vilkó: gitár vokál, ének,  Luki – basszusgitár, Bánfalvi Sanyi – dobok) kívül sokszor vendégzenészek, jó barátok állnak a színpadra velük együtt 1-2 dal erejéig, mint például Kowaslky és Szekeres András.

2010 Hunnia Bistro - Vilkó és Szeki

2010 Hunnia Bistro – Vilkó és Szeki

Tehát 2016. június 2-án a Barba Negra Trackben egy nagyon jónak ígérkező estére készülhetünk a srácokkal. Jegyek elővételben online a Barba Negra Track rendszerében, a Ticketportál honlapján és a Broadway jegyiroda oldalán. Ünnepelj velünk Te is!

Forrás: Wikipedia, Men In The Box