Deprecated: Unparenthesized `a ? b : c ? d : e` is deprecated. Use either `(a ? b : c) ? d : e` or `a ? b : (c ? d : e)` in /var/www/socfest.hu/wp-content/themes/socfest2013/inc/rss.php on line 23
Az Élet menete - Socfest Az Élet menete - Socfest

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/socfest.hu/wp-content/themes/socfest2013/parts/entry/content-gallery.php on line 3

Az Élet menete

Április 21-én megrendezték a 11. Élet menetét. A rendezvénnyel a II. világháborús Holokauszt hazai áldozataira emlékeztek, valamint felhívták a figyelmet a rasszizmus és megkülönböztetés ellen. 

Az idei rendezvény a Margit híd pesti hídfőjétől indult délután 4 órakor. Minden évben egy-egy személy előtt adózik, akik sokak életét mentették meg a világháború alatt. 2013-ban Carl Lutz-ra, a svájci diplomatára esett a választás, így a róla elnevezett rakparton ért véget a menet. Több ezren vettek részt rajta, a szervezők szerint elérheti a 25 ezer főt is a megjelentek száma. Számos politikus jelent meg civilként, ők szintén együtt vonultak a  tömeggel.

 

A rakparton felállított színpadon fellépett Geszti Péter és a Gringo Sztár, majd a megjelent, prominens személyek sorra köszöntötték az egybegyűlteket. Frölich Róbert, a Dohány utcai zsinagóga főrabbija és Gordon Gábor, a rendezvényt szervező alapítvány elnöke nyitotta meg a beszédek sorát.  Külföldi diplomaták is tiszteletüket tették, Jason Kenney, a kanadai bevándorlásért és multikultúráért felelős miniszter videóüzenetet küldött. Jean-Francois Paroz Svájc magyarországi nagykövete beszédében az életmentők előtt tisztelgett, hangsúlyozta, hogy tetteik még ma is hatással vannak ránk. Ellátogatott hazánkba Carl Lutz lánya, Agnes Hirschi is, aki szintén a svájci életmentők és apja segítő tevékenysége előtt tisztelgett. Továbbá Carl Lutz emlékérmet adott át Gordon Gábornak. Végül Gerendás Péter és Oláh Gergő közös fellépése zárta az eseményt.