A színes, bohém daraboké a nyár - Socfest

A színes, bohém daraboké a nyár

Olvasási idő: 2 perc

 A magyar nők egyre nyitottabbak az új trendekre: kísérleteznek a színekkel és variálják az összeillő anyagokat – vallják az április 4-5-i  Elle Fashion Show szervezői. Tomcsányi Dóri, Szegedi Kata és a NUBU kreációi jelenítik meg a nyári trendeket. Leginkább a 90-es évek formái, mintái köszönnek majd vissza, színekben pedig a fehér, sárga, fekete és kék dominálnak.

SzegediKataTomcsányi Dóri, Szegedi Kata és a NUBU kollekciója alapján nyugodtan kísérletezhetünk a klasszikus fekete, fehér és szürke mellett erőteljesebb színekkel (neon, narancs, élénksárga, zöld, korall, királykék, türkiz), de a pasztell- és púderárnyalatokról sem kell lemondanunk. Anyagok terén pedig a selyem, a muszlin, a len, a neoprén, a printelt neoprén és a neon szálakkal szövött pamutok hódítanak az idei nyáron.

Magyar ruhák a nagyvilágban

 Az épp New Yorkban élő magyar modell, Mihalik Enikő ruhatárában több Szegedi Kata ruha is megtalálható. Tavaly ősszel az Interview Magazine eseményén is a magyar tervező egyik szoknyájában bulizott. Rajta kívül Nicki Minaj, Kelly Rowland, Roisín Murphy és Axente Vanessa is viselt már kataszegedit.

A híres amerikai énekes-szövegíró Zola Jesus pedig rendszeresen hordja Tomcsányi Dóri darabjait.

Tuti tippek a nyárra – mit érdemes beszereznünk

TomcsanyiDori1„Egy selyemruha mindennél többet ér a nyáron” – vallja Tomcsányi Dóri. Ezzel a NUBU is egyetért, ugyanakkor a tervezőnők szerint egy elasztikus bőrnadrággal, kézzel festett bőrkabáttal és bőrmellénnyel sem nyúlunk mellé. Szegedi Kata egy laza, bő atlétára esküszik fehér és fekete színben, akár mintával, amely szoknyával és nadrággal is tökéletes.

Az Elle divatszerkesztője, Gönczy Andrea pedig kiemelte, hogy a crop topok és haspólók idén nyáron is hódítanak a pliszírozott szoknyával és a fémes árnyalatú ruhadarabokkal együtt. Emellett grafikus mintákkal, kör alakú kistáskákkal és platform sarukkal, papucsokkal telnek meg a kifutók.

A NUBU nagyon pozitívan látja a magyar nők trendkövetésében bekövetkezett változást. A tervezőnők (Garam Judit, Kovács Adél és Hajdu Anett) szerint egyre nyitottabbak vagyunk, és a városi fiatalok stílusa már a nemzetközi színvonalhoz közelít. Szegedi Kata is optimista: egyre jellemzőbb, hogy tudatos ruhatárat építünk magunknak, amelyben a klasszikus öltözékek mellett az aktuális szezon kulcsdarabjai is helyet kapnak. Gönczy Anna, az Elle divatszerkesztője is bátor kísérletezésre bíztatja a divatrajongókat, hozzátéve, hogy a bohém darabok is sokaknak jól állnak.

Az Elle Fashion Show-n a magyar dizájnerek mellett francia tervezők kreációit is láthatjuk majd. A Párizsi divathetek állandó szereplőinek – Christine Phung, Octavio Pizarro és Valentine Gauthier –  2014-es ősz-téli kollekciójából kiderül, mi lesz a trendi tőlünk nyugatabbra.