2016-ban megjelenő kütyük - Socfest

2016-ban megjelenő kütyük

Olvasási idő: 2 perc

A 2016-os évben sem kell tartanunk az izgalmas találmányok hiányától. Egyre nagyobb hangsúlyt kap, hogy mi kerüljünk a virtuális térbe, vagy az kerüljön a valóságba. Az okostelefonok processzor versenye is kezd unalmas lenni, és találunk pár komolyabb változást bevállaló gyártót is.

Hololens

Egy emlékeztető a hűtőn, könyv hever az asztalon és a falon egy tévé lóg. Megszokott kép, de idén lehet, hogy csak hologram lesz az egész. A Microsoft új eszköze az egész otthonunkat egy számítógép monitorává változtatja. Sőt, nem csak arra kell gondolni, hogy egy-két képet feldobhatunk a falra, hanem virtuálisan elkészített modellek és játékok áthelyezésére a valós térbe.

Az alábbi videó szerint még a falaink és bútoraink is egy virtuális harctér részévé válhatnak. Mindezt “csekély” 850 ezer forintért, ha nem tudunk még pár évet várni.

Project Ara

A Google gondozásában jelenik meg az első moduláris telefon. A lényege, hogy nem válogatnunk kell a piacon lévő telefonok között, hanem különböző funkciókat ellátó kockákból kell összeraknunk a saját telefonunk. Az egész tervben az a jó, hogy nem csak egy marketingfogás, hanem sokat segíthet a környezetvédelemben is. Ha valami tönkremegy vagy elavul nem kell egy egész telefont vásárolnod, csak a hibás modult kell kicserélned.

Hajlítható kijelzős telefon

A tablet jó kis találmány, de a mérete előny és hátrány is egyben. A hajlítható kijelzős telefon a Samsungtól 2016-ban megoldhatja ezt a problémát. A videó szerint egy tárcához hasonlóan lehet nyitni-csukni, és a lányok érdeklődését is felkelti, mert ők kevésbé szeretik a túlméretezett és villogó tableteket.

WayRay

A Navion autónk szélvédőjét alakítja képernyővé, első sorban a GPS biztonságosabb és kényelmesebb használatáért. Gesztusokkal és hanggal irányítható, a feladatunk pedig csak annyi, hogy az előttünk álló zöld nyilat kövessük. Egy gyors Facebookozás vagy Twitterezés is belefér a WayRay-el, így biztos a sofőrök kedvence lesz 2016-ban.

Shareroller

A Shareroller egy biciklire vagy rollerre szerelhető elektromos motor, ami csupán két és fél kiló és több mint 20 kilométer távolságot is meg tud tenni. Az ötlet olyan sikeres volt, hogy a kitűzött 50 ezer dolláros célra még több mint 20 ezer dollárt rádobtak az Indiegogo közösségi finanszírozási oldal tagjai. Várhatóan 200 ezer forintba fog kerülni, ami még nem is olyan vészes, a teljesen új elektromos bringák árát nézve.