Milyen kütyükre számíthatunk 2018-ban? - Socfest

Milyen kütyükre számíthatunk 2018-ban?

Olvasási idő: 3 perc

Újabb év, újabb kütyük. Szerencsére az ötletek nem fogytak el, és idén is rengeteg izgalmas eszközzel lepnek meg minket a tervezők. Szerintem ezeket érdemes szemmel tartani.

Frigondas

A 2018-ban megjelenő Frigondas egy mikró és egy instant fagyasztó egyben.

A Frigondas egy olyan problémát old meg, amellyel naponta szembe kell néznünk keserű életünkben: miért nem tudunk hűteni a mikróhullámú sütővel? Ez a kis doboz képes melegíteni és fagyasztani is, attól függően, hogy mit állítunk be, azaz végre megmenthetjük a felmelegedett söröket nyáron. A termék egyébként spanyol mérnökök munkája és neve a spanyol „frigorífico” és „microondas” szavakból áll össze. Az amerikai piacon várhatóan ezer dollárért (azaz közel 260 ezer forintért) lesz megvásárolható.

 

Proof

A Proof kütyü segít, hogy mindent tudjunk a vérünkben tomboló alkoholról.

A Proof egy karkötő, amely folyamatosan méri a vérünk alkoholszintjét. Elsőre úgy tűnhet az ártatlan érdeklődőnek, hogy ez a felelősségteljes döntéshozatal és mértékletes fogyasztás újszerű megoldása, de ha megnézzük a hozzá készülő applikációt, akkor találunk meglepetéseket.

A Proof grafikonon vezeti állapotunk a buli közben.

A karkötő grafikont készít véralkoholszintünkről és megbecsüli, hogy mikor józanodunk ki.

A Proof segítségével pontosan beállíthatjuk hány ezreléken szeretnénk maradni.

Értesítéseket állíthatunk be, hogy jelezzen a telefon, ha elértük a kívánt alkoholszintet.

A Proof 2018-ban jelenik meg és tudományos pontosságot hoz az italozásba.

Meghívhatjuk a barátainkat egy csoportba, hogy közös grafikonon, ezrelék pontossággal figyeljük egymás lerészegedését.

A kütyü honlapja szerint a Proof elegáns italozások kelléke.

A honlapon lévő szöveg egyébként azt írja: „Egy prémium kiegészítő a boldog órákra, borkóstolókra és sok másra. Egészségetekre!” Mindezt elegáns, borospohárt tartó fiatalokkal mutatják be.

Microsoft Surface Watch

A Microsoft Surface Watch ígéretes kiegészítő, ha a kézben akarod tartani a vállalkozásod működését.

A Microsoft egy új szabadalmat nyújtott be egy okoskarórára. Úgy tűnik, az eszköz a Windows 10 operációs rendszerrel fog működni és moduláris lesz, azaz eldönthetjük, milyen részekből álljon. A Microsoft sajnos vesztett az okostelefonok terén, ezért kíváncsi vagyok, mivel jönnek elő most. Az okoskaróra és az okostelefon alkot egy párt általában, de az ő esetükben a számítógéphez csatlakozás marad, ami izgalmas újdonságnak tűnik. Ismerve a Microsoft-ot, egy olyan eszköz lesz, amely vállalkozások kézben (vagyis ez esetben karon) tartásában segít.

Amazon Trash

Az Amazon Trash megvesz helyetted, amit kidobtál.

Az Amazon Trash egy szemetesdoboz, aminek a tetejére vonalkódleolvasót és kamerát rögzítettek, hogy mindent, amit kidobsz, automatikusan és azonnal újra rendelhessen neked. Felmerül bennem a kérdés, hogy ha egy vendégem kidob nálam valamit, akkor azt is megrendeli-e nekem ez a kuka vagy jó-e, ha megrendel nekem olyan dolgot, amitől direkt meg akartam szabadulni, de ez inkább legyen annak a kérdése, aki megveszi.

Oculus Go

Az Amazon Trash megvesz helyetted, amit kidobtál.

Mark Zuckerberg továbbra sem mondott le arról, hogy a virtuális valóság segítségével a Facebook központi tudatába csatlakoztasson minket. Az Oculus Go valamikor az év elején fog megjelenni és a tervek szerint egy önálló eszköz lesz, azaz kábelek és bármilyen külső géphez csatlakoztatás nélkül fog működni. Ez azt jelenti, hogy bárhol is jársz, lecsatlakozhatsz a valóságról és saját kis szobádban nézhetsz filmeket vagy játszhatsz játékokat. A kezdő ár 199 dollár, azaz kb. 50 ezer forint, ami szerintem teljesen korrekt, ha teljesíti a kütyü, amit ígérnek a fejlesztők.