Kütyük a hideg téli napokra - Socfest

Kütyük a hideg téli napokra

Olvasási idő: 2 perc

Sötét reggelek, didergés és kihűlő italok – ez mind megoldható néhány kütyüvel. Az egyszerűtől a futurisztikusig mutatok néhány eszközt, amit begyűjthetsz, ha a karácsonyi vásárlás után még nem ürült ki a bankszámlád.

Bluetooth fülhallgatós sapka

A vastag téli ruhák mellett engem mindig zavarnak a kábelek, és a fejhallgató sem fér el olyan kényelmesen. Ezt az égető problémát enyhíti ez a sapka, amelybe bluetooth hangszórókat és gombokat szereltek. Külön ajánlom anyukáknak, akik nem tudják rávenni a gyerekeket a sapkaviselésre. Így talán nem fogja hallani, ami mondasz, de nem fog megfázni a feje.

Ébresztőfény

Az ébresztőfény lényege, hogy ne egy hirtelen zaj rántson ki az álmodból, hanem természetes módon kapcsoljon be a szervezeted. Az óra 30 percen keresztül utánozza a napfelkeltét, és csak akkor csipog rád, ha már a legerősebb fény sem segít. Elméletileg még a legsötétebb téli napokon is felidézheted vele, milyen fokozatosan, magadtól felébredni.

Okostermosz

Igen, szinte mindenből lehet „okos” valamit csinálni. Ez esetben az az apropó, hogy a termosz okostelefonról is irányítható és akár 2 órán át fix hőmérsékleten tartja az innivalód. Ha ráteszed a vezetéknélküli töltőként szolgáló kis tálcájára, akkor nem kell többé elviselned a kihűlt teák okozta csalódást.

Dyson forgólapát nélküli hűtő és fűtő ventilátor

Ez az elegáns légmozgató eszköz hűt, fűt és forgólapátok nélkül képes megmozgatni a levegőt méghozzá a sugárhajtóműveknél használt technológiával. A gyártó ígérete szerint halkabb, mint a hagyományos ventilátor, képes megtartani egy beállított hőmérsékletet és könnyen tisztítható. Hatszámjegyű árával nem lesz minden háztartás alapkelléke, de jó tudni róla.

Embr Wave személyes termosztát

Úgy tűnik, hogy most már ez sem sci-fi: egy karkötő, amely képes gombnyomásra megváltoztatni, hogy milyen hőmérsékletet érzékelsz anélkül, hogy ténylegesen lecsökkentené a testhőmérsékletedet. Bár csak a csuklódra hat, de a leírás szerint olyan érzést kelt, mint amikor hűvös vízbe teszed a lábad egy forró nyári napon, vagy egy forró teát szorongatsz télen. A hozzá tartozó applikáció segítségével pontosíthatod, hogy mekkora hőmérsékletváltozást szeretnél, és időzítést állíthatsz be például alváshoz.