Kütyük bringásoknak - Socfest

Kütyük bringásoknak

Olvasási idő: 2 perc

A modern technológia a biciklizés területén is megjelent. Ha szeretnéd biztonságosabbá, egyszerűbbé vagy simán csak látványosabbá tenni a biciklis utakat, válogass ezek közül a kütyük közül.

Monkey Light Pro

Mostanában egyre többször hallani, hogy a sötét utakon a biciklik nem megfelelő kivilágítása, láthatósága okoz balesetet. Ezt a problémát oldja meg a lehető legmenőbb módon a Money Light Pro (magyarul Majom Fény Profi). A kütyü holografikus technológiával rajzol ki egy képet vagy animációt a bicaj kerekein és mi választhatjuk ki hogy mit, de akár lejátszási listát is beállíthatunk vagy okostelefonról is kiválaszthatjuk hogy, mit vetítsen ki. A Monkey Light Pro a Kickstarter-nek köszönhetően jött létre, több mint 220 ezer dollár (63 millió forint) támogatással és több mint 300 ezer forintért rendelhető meg, kiszállítással együtt.

Vezetéknélküli irányjelző

Egyszerű és nagyon hasznos kütyü, amivel a mögötted haladónak jelezheted, merre fogsz fordulni. A felszerelés magából az irányjelző táblából, egy balra gombból, egy jobbra gombból és egy vészjelző gombból áll. Ezeket a gombokat külön-külön felszerelhetjük a bringára, oda ahol a legkényelmesebben elérjük őket.

Lumigrid négyzetrács vetítő

A Lumigrid egy LED projektor, amit a bicikli elejére szerelhetünk fel és egy négyzetrácsot vetít elénk az útra. A kütyünek köszönhetően könnyen kiszúrhatjuk az előttünk lévő kátyúkat, mert a terepet szépen megrajzolja a fény. A magyar utakat ismerve ez az eszköz kötelező minden bringásnak.

SmartHalo okosbringa rendszer

Ahogy a képen is látható, ez gyakorlatilag egy kis fekete gomb, amin kör alakban vannak elhelyezve izzók. Ha balra kell fordulnod, akkor a kör bal oldalán világítanak az izzók, ha jobb oldalra, akkor a jobb oldalon, de gyakorlatilag minden irányt ki tud rajzolni a kütyü. Tuti GPS bringán közlekedőknek. Természetesen elmenti a statisztikáidat, ha ellopják a biciklit, akkor nyomkövetőként is használhatod és egy erős fényszóró van az elején, hogy az esti utazásokhoz is használhasd.

Trotify

Végül szeretnék bemutatni egy kis fából készült bigyót, amit ha a biciklid kerekére szerelsz, olyan hangot ad ki, mintha egy lóval közelednél. Igen, már van egy ilyen is a piacon.