"Alternative Budapest" a Corvin Moziban - Socfest

“Alternative Budapest” a Corvin Moziban

Olvasási idő: 2 perc

Ha érdekel, hogyan nézne ki Budapest, ahogy még nem láttad, akkor nézd meg a legújabb ‘Alternative Budapest’ képeket nagyban 2014. szeptember 2-14. között a Corvin moziban.

unnamed2014. szeptember 2-án, kedden, 18:30-kor nyit az ‘Alternative Budapest’ by KoPé kiállítás a Corvin Mozi csarnokában (Budapest VIII., Corvin köz 1.). A kiállítást megnyitja: Mátrai Miklós (fotós, reklámszakember – a Friendly reklámügynökség kreatív igazgatója) A tárlat ingyenesen megtekinthető a Corvin Mozi nyitvatartási idejében.

Mi az ‘Alternative Budapest’? A képeken jellegzetes budapesti helyszínek láthatóak a popkultúra (néha a blockbuster-filmek) emblematikus elemeivel megspékelve. Itt egy Tyrannosaurus kel át a Szabadság hídon, ott egy gigantikus Super Mario zúzza a Duna parti házak tetején, a Gellért téren medúzák repkednek, vagy az egyik ismertebb képén a The Beatles sétál a Keletinél.

„Hogy mi ez a műfaj, azt nem tudnám megmondani. Ezeknek a műveknek egy része abszolút gyorsan reagál a körülöttünk zajló eseményekre. Ha úgy tetszik, olyan művek, amelyek kommentálják a tegnapot…” – mondta Réz András esztéta a Marriot-beli kiállítás megnyitóján.

unnamed (2)35 év után újra mozikban az Alien! Ridley Scott 1979-es sci-fi horrorja itthon A nyolcadik utas: a Halál címen került a vászonra, és lett a kultikus rajongás tárgya. Az évforduló alkalmából szeptember 4-től a film digitálisan felújított rendezői változata újra megjelenik – Budapesten egyedül a Corvin moziban. A jegyelővétel megkezdődött. A filmet forgalmazó Pannónia Szórakoztató Kft. és a Corvin Mozi szeretné ezt a jubileumot emlékezetessé tenni a rajongóknak. A szeptember 4-i bemutató előtt a Korda teremben Kovács Gellért filmkritikus segítségével igyekszünk megfejteni, mitől vált A nyolcadik utas: a Halál olyan meghatározó filmmé három és fél évtizeddel ezelőtt. A mozi előterében pedig az Alternative Budapest projektjéről elhíresült Kovács „KoPé” Péter tervező-grafikus plakátkiállítása színesíti a programot.

Idézetek a kiállításról:

katARTik: “Meghökkentő, elképesztően kreatív, vicces és sokszor aktuális”
Magyar Nemzet: “Ha valami modern művészet, ez biztosan az.”
Funzine: “Néha felhívja a figyelmet létező, sokszor már-már abszurd jelenségre.”
KultúraOnline: “Egy kiállítás, amit látni kell mindenkinek.”
Népszabadság: “Kellemesen szürreális.”
Velvet: “KoPé megcsinálta a város alternatív valóságát, ami sokkal izgalmasabb, mint az eredeti”
Hír24: “Néha diszkrét, néha arcbavágós popkultúrális utalások.”
Antropos.hu: “Nem tiltakozik, nem hordoz politikai nézetet, nem akarja megmenteni a fókákat.”
Nők Lapja café: “Menőség.”
Index: „A már megunt városképbe csempészi vissza az izgalmakat.”