Blahánál száll meg a T-Rex - Socfest

Blahánál száll meg a T-Rex

Olvasási idő: < 1 perc

Május 20-án a Blaha Lujza térnél, a Courtyard by Marriott Hotelben Réz András nyitja meg Kovács ‘KoPé’ Péter következő ‘Alternative Budapest’ kiállítását. KoPé civilben grafikusként tevékenykedik. Az ‘Alternative Budapest’ koncepciója egy hobbi instagrammozásnak indult, amelyet az egyre fokozódó online, majd offline érdeklődés tolt fel a Marriott Hoteles státuszig. 

Mi az ‘Alternative Budapest’? A képeken jellegzetes budapesti helyszínek láthatóak a popkultúra (néha a blockbuster-filmek) emblematikus elemeivel megspékelve. Itt egy Tyrannosaurus kel át a Szabadság hídon, ott egy gigantikus Super Mario zúzza a Duna parti házak tetejét. De egyik ismertebb képén a Galaktikus Birodalom építkezik a Parlament fölött.

Sokan sokféleképpen próbálták értelmezni e képeket: a pop kultúra hazai térnyerésének szimbólumai, a fantázia varázsának meglibbentése, vagy csak öncélú szórakozás? Az alkotó mindeközben titokzatosan mosolyog. Talán nincs is válasz, talán nincs is rá szükség. A lényeg, hogy ha érdekel, hogy néz ki a Mechwart liget ezer majommal, vagy, hogy milyen lenne a Keleti Pályaudvar előtt átkelő Beatles, akkor kerekedj fel május 20-án, és irány a Courtyard by Marriott Hotel.

A kiállításon több olyan kép is látható lesz, amit eddig a facebook oldalon, illetve a korábbi kiállításokon nem láthattunk!
Megnyitó:
2014. május 20. kedd / 18:30 óra
A kiállítást megnyitja: RÉZ ANDRÁS – esztéta

A kiállítás megtekinthetö:
2014.  május 20-tól  június 30-ig
kope-alterbp-2014maj-flyer

 

 

 

 

 

 

KoPé képeit korábban az Abszolút Galériában láthattátok.