Fotóslegenda és tanítványa - Socfest

Fotóslegenda és tanítványa

Olvasási idő: 2 perc

Martin Szipál fotóművész és tanítványa, Börzsey Bálint alkotásaiból nyílik közös tárlat a Dzzs! Bárban december 18-án, mely egészen 28-ig megtekinthető. Az este nyolckor kezdődő kiállításmegnyitót koncert követi: a világ egyik legjobb jazzklarinétosa, valamint egy magyar harmonika virtuóz és swing-mester szórakoztatja a közönséget. Ingyenes belépés, welcome drink és retropikus hangulat. Mi kell még?

Szipál_Martin-no_watermarkA kalandos életű fotóművésznek, Martin Szipálnak januárban lesz egy életmű kiállítása Magyarországon, így a Dzzs! Bár abban a szerencsés helyzetben van, hogy még ezt megelőzően mutathatják be néhány alkotását. Szipál Márton 1924-ben született Szolnokon. A fényképeszetet Münchenben tanulta, a második világháború után Magyarországon nyitott üzletet, alapító tagja a Magyar Fotóművészek Szövetségének. 1956-ban az Egyesült Államokba emigrált, ahol keresett szakemberként olyan sztárokat örökíthetett meg, mint John Wayne, Leslie Nielsen, Tommy Lee Jones vagy Priscilla Presley. 1997-ben hazatért, azóta újra itt él, tanít és fotós magazinoknak dolgozik.

195865_galeria_szh6_kiallaj_szipal_martinTanítványa, Börzsey Bálint Londonból érkezett hozzánk hosszabb idő után. Az ő munkáinak központi témáját az épületek, épületrészletek alkotják, minimalista stílusban jelenítve meg ezeket, jellemző rájuk a perspektivikus ábrázolás. Színek terén a hűvösebb és dinamikusabb hangulatot váltogatja, sötétebb tónusokat használ, így hangsúlyozva az adott részletet.

A zenéről Joe Fritz gondoskodik,  akit a világ harminc legjobb jazzklarinétosa között tartanak számon, partnere Marosi Zoltán harmonika virtuóz, a swing nagymestere. Már számos budapesti és külföldi kultúr teret, kávézót, fesztivált hódítottak meg a quartettjükkel. Ebből hallhatunk ezen az estén egy kis ízelítőt a duójuk által.

A belépés ingyenes, a retropikus hangulat garantált, welcome drinkkel.

Facebook event: https://www.facebook.com/events/1745014372390663/