Ételdobozt helyezett ki az Átrium - Socfest

Ételdobozt helyezett ki az Átrium

Olvasási idő: < 1 perc

A színházba járók már több hónapja adakozhatnak a Heti betevő perselyébe, ha segíteni szeretnének a szegényeken. Október közepétől kikerült egy ételdoboz is az Átrium Film-Színház elé, ahová nem pénzt hanem tartós élelmiszert helyezhetnek el a környéken élők.

Magyarországon egy család évente átlagosan 100 kilogramm élelmiszert dob ki. Háztartásonként az összes megvásárolt élelmiszer 10 százaléka kerül a szemétbe. Ez azt jelenti, hogy tíz magyar család elláthatna egy tizenegyediket azzal az élelmiszerrel, amit megvásárolt, de nem használt fel.

A szegénység problémája még az olyan jó adottságokkal rendelkező városrészekben is tapasztalható a mindennapok során, mint a II. kerület. Ennek enyhítésére, valamint a tudatos fogyasztás elsajátítására nevelés érdekében csatlakozott az Átrium az Együtt kezdeményezéséhez, melyet “Jó adni, jó kapni” elnevezéssel októberben indított el a fővárosban.

Az ételdobozba berakható minden amit nem tudunk felhasználni főzéskor, amire nekünk nincs szükségünk, de egy éhezőnek örömet okozhat. A lényeg, hogy ne könnyen romlandó legyen az adomány. (Liszt, gyümölcs, cukor, tartós tej, kenyér, vaj).

Fotó: Őry Dániel

Fotó: Őry Dániel