2017-ben is újra nyit a Budapest Park - Socfest

2017-ben is újra nyit a Budapest Park

Olvasási idő: 3 perc

Hiába hűvös az áprilisunk vége, van a városban egy hely, ami kegyetlenül nekimegy, és megpróbálja behúzni a nyári fesztivál-életérzést. Ha a hőmérséklettel nem is, a hangulattal mindenképp. Április 27-én, csütörtökön két fergeteges zenekar koncertjével nyit a Budapest Park!

Immár hatodik alkalommal nyílik meg Budapest egyik legmeghatározóbb szabadtéri szórakozóhelye, a Budapest Park. Anno 2012 májusában még kétséges volt, hogy egyáltalán megnyithat-e, mára viszont olyan multikulturális szórakozóhellyé nőtte ki magát – hála a Szigetes hátszélnek is -, ami miatt elképzelhetetlen lenne a nyár a hely nélkül. Az akkori kételyek rég tovaszálltak, és már mi is tűkön ülve várjuk az új évadot!

Kelemen Kabátban és Irie Maffia
április 27., csütörtök

Akárcsak a tavalyi záróhétvégén, az előttünk álló nyitófesztiválra is dupla koncertekkel készülnek a szervezők. Az első napon mindjárt két olyan bandával, akik külön-külön is képesek telt házas rendezvényt adni.

Az estét a Kelemen Kabátban nyitja, akik igazából 2011 óta borzolják a kedélyeket a technós alapra rátett “nem túl koherens dalszövegeikkel”, bár a jelen zenekari felállást csak 2013 óta hallgathatjuk. Kifejezetten jó hallani, ahogy a régi elektronikus számaik is rendre megszólalnak az élő koncerteken, valódi hangszerekre átdolgozva. Illetve újabban a maguk bohókás stílusában, de egyre komolyabb mondanivalójú dalokat írnak.

Ilyen nóta a Félreismertelek című is, amit Dér Henivel közösen mutattak be nem olyan rég. A dal a szakításról szól, “de nem a tragikus részét fogja meg, hanem az odamondogatós, megkönnyebbülős oldalt”. Ráadásul ezt a számot a nagyközönség itt hallhatja először élőben!

Kattints a képre a videóért!

A nyitónap másik bandáját sem kell nagyon bemutatni, hiszen az Irie Maffia neve mindenki számára ismerős, és egyértelműen a fergeteges bulit takarja. Ők 2005 óta vannak színpadon, zenei stílusuk alapja a reggae és a dancehall, bár a rock, a hiphop és a funk is megjelenik. A csapat élén az ízig-vérig nő Sena Dagadou áll, aki egyszer elárulta nekünk, hogy még egy napig sem szeretne férfi lenni.

A télen ők sem ültek ám a babérjaikon, decemberben hozták össze a Wake Up című számukat, ami szerintem azonnal belopta magát a rajongók szívébe – és lehet, sokunk ébresztőórájába is.

Klikk a videóért!

Lóci játszik és Rúzsa Magdi
április 28., péntek

A Lóci játszik zenekar 2010 óta működik. Zenéjük kellemes pop jellegű, nem egyszerű behatárolni, és nem is kell. Az a fajta muzsika, ami egyszerűen bevonz, könnyed hangvételű, táncolható, igazán jó alapja az estének. A banda talán akkor került bele a köztudatba, amikor megcsinálta a VAN című magyar film zenéjét, viszont azóta töretlennek bizonyult a sikerük. Megnyerték a Veszprémi Utcazene Fesztivál közönségdíját, behúzták a Fonogram “Év felfedezettje” díját és a Cseh Tamás Program támogatottjai közé is bekerültek. Ezen kívül nem elhanyagolható, hogy tavaly épp ugyanígy április 28-án ők voltak a Park első fellépői a Szabó Balázs Bandája előtt.

Az este fénypontja a vajdasági származású popdíva, Rúzsa Magdi. A jellegzetes hangú énekesnő a TV2 Megasztár című műsorának harmadik évadát megnyerve vált ismerté. Azóta hét stúdióalbumot és két koncertlemezt adott a rajongóinak, rajtuk megannyi jobbnál-jobb slágerlistás nótával. Rengeteg díjat kapott eddigi pályafutása során. Volt az év énekesnője két éven keresztül, megírta az év dalát, a Fonogram-díjat pedig kétszer is sikerült megszereznie. Egy alkalommal az Eurovíziós dalfesztiválon is képviselhette hazánkat, elhozva onnan a legjobb dalszerzőnek járó díjat, később pedig A Dal című műsor – ahol kiválasztják, ki menjen az Eurovíziós dalfesztiválra (a szerk.) – zsűritagja lett. Egyedi, lírai hangvételű, néha népies, néha versszerű szövegeivel és különleges hangjával azon kevés magyar előadók közé tartozik, akik igényes, mély mondanivalójú popzenét készítenek. Ha a kereskedelmi televíziók tehetségkutató műsorainak van értelme, akkor az pont az ilyen előadók felfedezése.

Follow the Flow és Majka & Curtis
április 29., szombat

A Follow The Flow BLR (Vincze Gergely) és Fura Csé (Molnár Csaba) egészen érdekes bandája. Egy zenekar, két repper és az énekesnő alkotja az együttest, akik első, bemutatkozó daluk tavaly jelent meg. Stílusukból fakadóan igazán jó lehetőség lesz velük felpörögni.

A szombati főattrakció az ex-valóságshow-s Majka és társa, Curtis által kerül a színpadra. A Való Világból mindnyájunk által ismert Majka a villából kijőve nem a feledést választotta, hanem beállt a rivaldafénybe és elindította médiakarrierjét. Volt ugyan műsorvezető is, de úgy látszik, jobban fekszik neki a dalszövegírás és a rappelés. 2003-ban Dopeman “oldalán” mutatkozott be a nagyvilágnak. Curtis-t, azaz Széki Attilát az Újpest FC csatáraként ismerhettük meg, de egy térdsérülés miatt 2009-ig játszott csak. Azóta ő is rappeléssel foglalkozik, 2009-től BLR-rel, majd ’11-től Majkával szórja a szavakat.

Első hallásra komor, de annál komolyabb dalaik vannak, ám élő koncerten olyan show-t csinálnak, ami ennek szinte a teljes ellentéte.

És idén is kint marad a valóság!

Hol máshol? A Parknak ideje lenne egy valóság-ruhatárat is üzemeltetni a bejárat mellett. Végre, hiszen már itt a tavasz és mindannyian a szabadban szeretnénk bulizni!