3 éves jubileum, 3 kihagyhatatlan program az Esernyősben - Socfest

3 éves jubileum, 3 kihagyhatatlan program az Esernyősben

Olvasási idő: < 1 perc

Szeptemberben három éves az óbudai Esernyős, amely több ünnepi programmal készül az évfordulóra. A közösségi kulturális tér 2014-ben nyitotta meg kapuit a III. kerület szívében, a Krúdy-novellák hangulatát máig őrző macskaköves Fő téren. Mára a kerület és a főváros széles programkínálatának egyik üde színfoltjává vált a multifunkcionális intézmény, amely nívós zenei fellépőkkel, irodalmi és filmes eseményekkel, valamint kortárs kiállításokkal várja egész évben vendégeit.

GreCSÓKOLlár

Zenés irodalommal lép fel szeptember 13-án Grecsó Krisztián író és Kollár-Klemencz László zenész, azaz a greCSÓKOLlár. Az őszi Szindbád Szerdákat felvezető, dallamokkal teli kalandozás különlegessége, hogy ezúttal Kollár-Klemencz László prózaíróként, Grecsó Krisztián pedig dalszerzőként is bemutatkozik.

Borok és dj szettek

Legújabb sorozatunkban különleges zenei élményekkel bolondítjuk meg a borismereti kurzusokat. Szeptember 15-én a Wine Time nyitóeseményén az International Love Affair lemezlovasai gondoskodnak róla, hogy a Káli Ildikó sommelier által bemutatott balatoni borokhoz illő dallamok pezsdítsék fel az érzékeket. Végre kiszabadítjuk a baráti borvacsorákat a háttérjazz egyeduralma alól és a borok karkateréhez illő, pörgős zenei kalandozást kínálunk a legjobb hazai nedűk szerelmeseinek.

Ékszerkiállítás

Az Ars Sacra programsorozat keretében Megmenteni a Megmenthetőt címmel szeptember 21-én Szász Károly iparművész egyedi ékszerkollekciójából nyílik kiállítás, amelynek rendhagyó megnyitóján felvonulnak Cselényi Eszter (Celeni) divattervező tüneményes ruhakölteményei is. Az elismert ékszerész-iparművész és a sikeres ruhatervező közös metszéspontjaként különleges esemény mutatja be, hogyan nyer ihletet mindkét művész a múlt emlékeiből, hiszen míg Szász Károly üveg és porcelán antikvitásokat varázsol újjá ékszerkülönlegességekként, addig Cselényi Eszter legújabb kollekciójával Budapest szecessziós emlékeit menti át egyedi tervezésű ruhakölteményeinek színeibe, hímzéseibe és vonalaiba.