4-es metró - az ajtók nyílnak - Socfest

4-es metró – az ajtók nyílnak

Olvasási idő: < 1 perc

A nemrég átadott, új metró sokkal több, mint egy közlekedési eszköz: az állomásokon a budapesti kortárs építészet föld alatti katedrálisai rejtőznek.  A Hosszúlépés túrája augusztus 5-én (kedden) 18:00 órakor megmutat mindent.

Hosszú ideig vártunk a 4-es metróra, és már végre utazhatunk rajta. De ne érjük be egy gyors átszállással! Járjuk be ezeket a különleges tereket, és fedezzük fel a metrót, ami a következő évszázadban Budapest meghatározó része lesz. Mit ábrázolnak a Fővám téri betonrácsok? Mi köze van Kodály Zoltánnak a Kálvin téri mozaikcsempékhez? Melyik állomáson található a titkos Budapest-térkép? A sétán bemutatják nekünk a metróépítés történetét, és a legendákat, amikről még az unokáink is beszélni fognak majd. Gyerünk a föld alá!

A túrát Balázs Anna, urbanista és Kovács Tamás György, tájépítész hallgató vezeti. Azoknak ajánlják a sétát, akitet érdekel a közlekedés és a design kapcsolata, vagy akik szeretnék városi jelképként is jobban megismerni az állomásokat.

Utazás a metrón

A séta ára a metrón való utazás (és az útmegszakítások) árát nem foglalja magában. A bérlettel nem rendelkező sétálóknak a program elején közösen váltanak jegyet, amelynek ára a létszámtól függően 660 és 930 forint között változhat. Kedvezményre jogosultak: diákok, nyugdíjasok, fogyatékkal élők. Időtartam: 2,5 óra.

Találkozópont: A Keleti pályaudvar főbejáratával szemben, a Baross téren.

Befejezőpont: Kelenföldi pályaudvar, metróvégállomás.