52.000 kacsa úszott a Dunán - Socfest

52.000 kacsa úszott a Dunán

Olvasási idő: 2 perc

Igazi kacsaesőnek lehettek szemtanúi, akik tegnap délután a Margit híd közelében jártak. Az első hazai Kacsafutamon ugyanis 52.000 sárga gumikacsát öntöttek a Dunába. A Mahart VIP hajóján rengeteg hazai híresség szurkolta végig a derbit: az Éjjel-Nappal Budapest sztárjai transzparensekkel készültek a futamra, buzdítva ezzel Hápi nevű kacsájukat.

kacsafutam_kajakAugusztus utolsó napján végre hazánkba is elérkezett az idei nyár egyik legszórakoztatóbb családi eseménye, a Kacsafutam. A gumikacsák versenyét megelőzően a Magyar Kajak-Kenu Szövetség szervezésében látványos vízi felvonulást is láthattak az érdeklődők: sárkányhajókkal, kajakosokkal és kenusokkal. A gumikacsák versenye a ’90-es évek óta tartja lázban a világot, és mindenhol hatalmas tömegeket mozgatott meg. Rengeteg óriási sikerű kacsafutamot rendeztek már, többek között Ohióban, Coloradóban, de Ausztráliában, Nagy-Britanniában és Szingapúrban is igazi hagyomány lett a jótékonysági eseménysorozat, amely végre hazánkba is megérkezett. A Kacsafutam az egész világon arra hivatott, hogy segítsen az embereknek, hazánkban az UNICEF Magyar Bizottságát támogatva.

„A Kacsafutammal 10 éves álmom vált valóra: 52.000 kacsát engedtünk a Duna vizére. Ugyan egy erős oldalszél miatt a Mahart szakemberei úgy döntöttek, le kell rövidítenünk a távot, ám megőrizve a verseny tisztaságát, a futam sikeres volt. Több mint 5 millió forint gyűlt össze az UNICEF részére” – mondta el Gomez Norbert, főszervező.

A Mahart VIP hajóján hazánk kedvenc hírességei együtt izgultak kacsáikért. Az Éjjel-Nappal Budapest sztárjai: Regina, Dávid és Anikó napok óta készülnek a Kacsafutamra. A fekete hajú szépség és egy kedves szomszédja még transzparenst is készített Hápinak, a kis sárga gumikacsának.

kacsafutam_indul„Nagyon vártam már a Kacsafutamot, remek kezdeményezésnek tartom, hiszen azon kívül, hogy szórakoztató, közös program, még jótékony célt is szolgál. A kacsánkat Hápinak neveztem el, transzparensekkel buzdítottuk a verseny alatt, de sajnos nem ő ért elsőként célba” – mesélte Anikó, aki azt is hozzátette, nem bánja, hogy végül nem az ő kacsája győzedelmeskedett, hiszen az UNICEF támogatása volt az elsődleges cél.

A hajón szurkolt a kacsafutamnak: D. Tóth Kriszta, Horváth Éva és a Miss Balaton szépségei, Görög Zita és gyermekei, Mádai Vivien, a VIVA műsorvezetője Iszak Eszti, Fluor, Bogi és a Nyári lányok, a Barátok Közt sztárjai: Nyári Dia, Nagy Alexa valamit Kiss Péter Balázs is. A futamot követően az Akvárium Klubban teltházas koncerttel zárták az egész nyáron át tartó eseménysorozatot az X-Faktor győztesei: Kocsis Tibor, Oláh Gergő és Danics Dóra.

A Kacsafutam nem csupán jótékonysági és családi esemény, de izgalmas, komoly verseny is, hiszen az első száz célba érő kacsa tulajdonosa értékes ajándékokat vitt haza – autót, utazást, szórakoztató elektronikai eszközöket és különféle ajándékutalványokat. A nyertes kacsák sorszámait a www.kacsafutam.hu oldalon tették közzé a szervezők. A gumikacsák pedig hamarosan új életet kezdenek, újrahasznosítás során játszótéri gumiszőnyegek gyártásához használják fel őket, amelyből egy Kacsa-játszóteret hoznak majd létre a szervezők.