Akua Naru visszatér - Socfest

Akua Naru visszatér

Olvasási idő: 2 perc

Tony Allen felfedezettje, a bűbájos neosoul énekesnő-rapperlány, Akua Naru tavalyi remek, telt házas lemezbemutató koncertje után május 7-én visszatér az A38 Hajóra. Egy fantasztikus előadó, Lauryn Hill, Jill Scott és Erykah Badu nyomdokain járva, a soul, a hihop, a spoken word és a jazz határ mesgyéjén.

A New Havenből elszármazott, jelenleg Kölnben élő világpolgár, a Nyugat-Afrikát, Kínát és Franciaországot keresztül-kasul bejárt Akua Naru a Lauryn Hill vagy Erykah Badu által fémjelzett erősen soulos-funkos-jazzes hiphop egyik legjobb ifjú képviselője. Az okos és szenvedélyes szövegekkel operáló, helyenként a spoken worddel kacérkodó, afrikai gyökereire is büszke Naru alig négy éve jelentette meg első lemezét. Az albumnak már a címe is sokatmondó: A Journey Aflame, azaz Lángoló utazás pontosan jellemzi az énekesnő világlátását.

160507_akuanaru01_DanielZiegertFelfedezője, a Fela Kuti-zenekarban elhíresült afro-beat dobos, Tony Allen azt mondta róla: “ő a megtestesült cool“, mindenekelőtt azért, mert a forró funk-alapok fölött hűvösen lebeg Naru hangja és gyönyörű, lendületes flow-ja. Csodálatos orgánuma már sokak figyelmét felkeltette, nem véletlenül kérte fel közreműködésre a már említett Tony Allenen túl a rá sokban hasonlító Ursula Rucker vagy Wax Tailor, Ty, a francia afrobeat-királynő, Angélique Kidjo vagy a Roots. Költészet, ritmus, zene – Akua Naru a kortárs neo-soul egyik legnagyobb tehetsége, amit tavaly már bebizonyított az A38 Hajón, ahová most visszatér egy forró hangulatú koncertre.

A Soul Surge zenekart egy dél-afrikai és egy magyar fiatalember alapította, szinte véletlenül, egy közös improvizációs jammet követően. Az együttes nemrég megjelent Stay Down című bemutatkozó anyaga egy 2012 decemberében megnyert tehetségkutató eredményeként jött létre. 2015-ben jelent meg első “igazi” nagylemeze. Színpadról áradó nagy energia és kellemesen táncolható pop-funky-hip-hop várja a nézőket. A zenekar tagjai: Herby Shaw (ének), Kiss Miklós (gitár), Paczári Vilmos (basszusgitár), Kottmayer Kriszta (billentyűsök), Sánta Dániel (dob).

soulsourgeJegyár 3400 Ft, elővételben 2900 Ft-ért vásárolhatók az A38 Hajó honlapján, illetve személyesen az A38 Hajón.