Kezdődik a BelFEszt - Socfest

Kezdődik a BelFEszt

Olvasási idő: 2 perc

Az évnek ezen szakasza több eseményről híres. Pünkösd, gyereknap és természetesen a BelFeszt. A program teljes, az idő szép, bulira fel!

Péntek, május 25.

Délután kezdődnek a programok. A nagyszínpadot a RHCP tribute Blue Cold Jalapenos zenekar nyitja. Utánuk Lóci játszik, majd az Elefánt, végül pedig a Magashegyi Underground repíti magasba a hangulatot. A szokásos csend-diszkó sem maradhat el. Az erzsébet téri világzenei színpadon a testvérvárosok és nemzetiségi önkormányzatok műsorait a Parno Graszt követi.  A zrínyi utcai nosztalgia színpadon pedig Charlie, Korda Gyuri és Balázs Klári és Kovács Kati lép fel 16 órától, óránkénti kezdéssel.

Szombat, május 26.

A nagyszínpadot ezen a napon az érzelmi hullámvasúton száguldó brit rockot játszó Koalabell nyitja. Majd a napokban új klippel jelentkező Blahalouisiana és a Fish! zenéjével hangolódhatunka Kiscsillagra.

Az Erzsébet téren a nemzetisBelváros nemzetiségi önkormányzatainak mûsora után, este 8-kor kezd a Boban Markovic Orkestar húzza a talpalávalót. Eközben a nosztalgia színpadon részleteket láthatunk az Operettszínház István a király elôadásából, majd Polyák Lilla és Kocsis Tibor, Gergely Róbert és Soltész Rezső emeli az est fényét.

Szombat délutántól a Vigadó téren felállított klasszikus és kortárs zenei színpad is beszáll a buliba. Fél négytől a Nagy Emma Quintet, majd Kerényi Réka, utána Fejes Helga és Nagy Ferenc játszik. Negyed héttől Priegl Quartet, végül a David Yengibarian Trió zárja az estét.

A Belvárosi Piac hosszabbított nyitvatartással, gasztro kiállí­tással és meglepetés programokkal várja a vendégeket.

Vasárnap, május 27.

Ezen a napon a Szabadság téren egész napos családi napot tartanak. Tíz órától kezdődnek a programok:  Pici Piac design vásár, csilingelő zeneklub, zenei játszóház, állatsimogató, Bartha Tóni bábszínháza, molyolda – régi idők játékai, Kézműves foglalkozások, Bakonyi fajátékok, Kosaras körhinta, arcfestés.

Ezek mellett a színpad sem marad csendben. A Kolompos Együttes kezdi, majd 11-től Rutkai Bori Banda, déltől pedig Hangszersimogató interaktív gyerekműsor lesz.

Délután öttől, a HS7-ből ismert Szűcs Krisztián új zenekara, a Naza indítja az estét. Őket a nemrég saját sörmárkát is bemutató 15 éves Pannonia Allstars Ska Orchestra tartja az ünnepi koncertjét sok meglepetéssel és rengeteg futással. Az estére pedig az Irie Maffia teszi fel a pontot.

A Vigadó téren Simon Márton: Polaroidok című könyvét  Boros Levente zenei aláfestésével hallgathatjuk meg. Utána Talány Akusztik zenés borkóstoló estje következik, ahol  Kálloy Molnár Péter lesz a vendég. Végül pedig a Rájátszás lesz, ahol költők és zenészek dolgozzák át egymás munkáit, hogy közösen valami újat szüljenek. Szülnek is sokat, vicceseket és szépeket!

Vasárnap az erzsébet téri világzenei színpadon a Hangfoglaló Programiroda által támogatott zenekarok koncertjeit nézhetitek meg. Az indie-beat-rock muzsikát játszó  The Bluebay Foxes kezd. kettőkor. Negyed négykor a keresztkérdés hip-hoppol, majd fél öttől az AŽUR szórakoztatja a közönségét. Este nyolctól pedig egy másik szülinap: az Anima Sound System 25 éves jubileumi koncert, meglepetés vendégekkel.

Fesztiválra fel!