Belga dreampop a GMK-ban - Socfest

Belga dreampop a GMK-ban

Olvasási idő: 2 perc

Belgium egyik legnépszerűbb fiatal koncertzenekara, az Intergalactic Lovers laza és okos dreampopjával hódította meg hazáját – és lassan Európát is. A második lemezével turnézó kvartett az A38 Hajó szervezésében a Gozsdu Manó Klubban lép fel november 3-án, alig két héttel a másik nagy belga sikersztori, a Balthazar A38-as koncertje előtt.

A nagyon fiatal tagokból álló Intergalactic Lovers története igazi mese. Az egykori gimnáziumi barátok iskolai zenekarából 2008-ban alakult kvartett finom, lebegős, elképesztően slágerérzékeny dreampopjára először csak a barátok figyeltek fel, aztán az egy évvel később megjelent első kislemez, a Delay már a belga rádiós slágerlista, a De Afrekening csúcsára kúszott.

Intergalactic Lovers2

Fotó: Ingrid Otto / Intergalactic Lovers

A két évvel később megjelent első nagylemez idejére már fesztiválsátrakat töltött meg az Intergalactic Lovers (“amikor ötezer ember énekelte a Delayt, elsírtam magam a színpadon” – emlékszik vissza az énekesnő, Lara Cheadraoui), és az év végén a belga Music Industry Awardon a Legjobb új zenekar díját kapta meg. A tavaly megjelent második nagylemez idejére az Intergalactic Lovers már kétségkívül Belgium egyik legnépszerűbb zenekarává vált. A Little Heavy Burdens pedig igazi pop-mestermű: finom, elegáns kamarapopja emlékeztet kissé a november végén az A38 Hajón játszó másik belga sikersztorira, a Balthazar-ra.

Tavaly Larát az év hazai énekesnőjének választották meg (közvetlenül az A38 Hajón szintén fellépétt Selah Sue előtt végzett). Ez a nagyszerű, vidám és okos popcsapat lép most fel először Magyarországon – az A38 Hajó szervezésében a Gozsdu Manó Klubban.

A zenekar tagjai:

  • Lara Cheadraoui: ének
  • Maarten Huygens: gitár
  • Philipp Weies: gitár
  • Raf De Mey: basszusgitár
  • Brendan Corbey: dob

Lemezek:

  • Greetings & Salutations, 2011
  • Little Heavy Burdens, 2014

Jegyár: 2000 Ft, elővételben: 1500 Ft. Jegyek elővételben vásárolhatók az A38 Hajó honlapján, illetve személyesen az A38 Hajón, valamint a Gozsdu Manó Klubban.