Budapest Tattoo Expo 2014 - Socfest

Budapest Tattoo Expo 2014

Olvasási idő: 3 perc

A Magyar Tetoválók Szövetsége 2002-ben rendezte meg első nagyszabású rendezvényét, idén immár hetedik alkalommal kerül sor március 21-23. közt, az AMTS keretein belül.

mtszA Magyar Tetoválók Szövetsége 1999-ben alakult meg, elsősorban azért, hogy összefogja a magyar tetováló kultúra legjobb képviselőit. Azokat a stúdiókat, amelyek megfelelnek a szigorú egészségügyi, esztétikai és higiéniás elvárásoknak, így garantálva a tökéletes biztonságot a hozzájuk fordulóknak. A Szövetség célja a tetováló művészet széleskörű elfogadtatása és a szakma tisztaságának biztosítása, az oda nem illők kiszűrése, a szalonok jó egészségügyi, higiéniai körülményeinek megkövetelése. További feladatai a szakmai rendezvények, konferenciák, képzések és tanfolyamok szervezése, kapcsolattartás belföldi és külföldi tattoo-magazin-gyujtemenyszervezetekkel. Jelenleg 76 stúdió tagja a Szövetségnek, de ez a szám évről évre növekszik. A Szövetség a Direx Média Kft.-vel összefogva 2000. augusztusában adta ki először a Tattoo Magazint. Az országszerte nagy népszerűségnek örvendő újság havonta 8000 példányban jelenik meg Magyarország egész területén, de postai úton a szomszédos országokban élő honfitársainknak is eljuttatja a szerkesztőség. A Tattoo Magazin szakmai felügyelete, folyamatos külső- belső megújulása szintén a Szövetség munkáját dicséri.

gallery_2465Az idő és a piac kihívásainak engedve a külföldi  minták alapján 2002-ben rendeztek először nagyszabású kiállítást, I. Budapesti Tattoo Expo néven a Petőfi Csarnokban, ahol Magyarország legjobb tetováló művészei mérték össze tudományukat közel 5000 ember előtt. Természetesen azok is kellemes kikapcsolódást és nem minden napi programokat találtak maguknak, akik csak kíváncsiságból, kalandból látogattak el a Tattoo Expo-ra, vagy csupán a fellépőkre voltak kíváncsiak. 2003-ban volt a következő, amely már két napig tartott. Néhány évvel később a Szövetség az előző kiállítások beruházását is meghaladó rendezvény szervezésébe kezdett, ezért több ember befogadására alkalmas helyet keresett. 20008-ban két napon keresztül adhatott otthont a Syma Csarnok a tetoválás-életérzés szerelmeseinek. Ezen a rendezvényen került sor először egy különdíj átadására, amely az „Év Tetováló Művésze” nevet kapta és az időközben elhunyt Farkas Karcsiról lett elnevezve. A 2008-as Tattoo Expo-n rá is emlékeztek, mintegy hagyományt gallery_2411teremtve, remélve, hogy hosszú évek múltán is emlékezni fognak arra az emberre, aki ikonként emelkedett ki a kezdeti években a hazai tetováló közegből. 2010. januárjában a Hungexpo szervezői új tradíció bevezetésére gondoltak, majd hosszas tárgyalásokat követően 2011-ben először, rendhagyó módon a Magyar Tetoválók Szövetsége és a Hungexpo karöltve rendezte meg a Budapest Motorkiállítás égisze alatt a IV. Budapest Tattoo Expo nevet viselő rendezvényt. A siker nem maradt el, a három nap alatt több mint 30.000 auditált látogató volt jelen. A színvonalas koncertek mellett a közönség testközelből élvezhette az ország legjobb művészeinek munkáit, akik mellett külföldi tetoválók is megmutatták tudásukat, valamint a testékszer behelyezők misztikus világával is megismerkedhettek.

bte_2014Idén már hetedik alkalommal várja a kiállítás a tetoválásokkal kapcsolatos érdeklődőket, és azokat is, akik még csak barátkoznak a tetoválás gondolatával – akár mint művészek, akár mint lehetséges alanyok. Akik csak kíváncsiságból vagy kalandból látogatnak el, azok is nem mindennapi programokat (koncertek, extrém divatbemutató stb.) találnak maguknak ezen az eseményen. Ne feledjétek: Hungexpo, március 21-22-23., AMTS!

A tavalyi Budapest Tattoo Expo-ról készült galériánkat itt nézhetitek meg!