Csak a Budapest Parkban - Socfest

Csak a Budapest Parkban

Olvasási idő: 3 perc

Több nagyszínpados fesztivál-kedvenc zenekar is úgy döntött, ezen a nyáron egyetlen „klubkoncertes” fővárosi megállójuk a Budapest Park lesz. Számtalanszor lehettünk szemtanúi annak, amikor elsőként csendül fel egy-egy új dal, szólal meg élőben egy teljes lemez, vagy ahogy zenészek és rajongók meghatódva, örömmámorban ünneplik az elmúlt évtizedeket. Természetesen ezúttal is lesznek efféle „jeles napok” Európa legnagyobb szabadtéri szórakozóhelyén.

Május 6-án itt indítja Champions Tour-ra keresztelt koncertsorozatát a tavaly 10 éves Irie Maffia:

Úgy érezzük, hogy most bele kell adni mindent – magyarázza a turné elnevezését Sena. – A  champion érzés nem más, mint magabiztosan szembenézni a megpróbáltatásokkal és merni lépni. Azt is jelenti, hogy ha valamibe belekezdesz, azt végigcsinálod, még akkor is, ha közben rájössz, hogy teljes hülyeség. Egy életérzés ez: bajnok az, akinek van története és elszánt.

A Brains a nyitóhétvégén április 29-én pörget fel, az orosz Little Big társaságában, a Vad Fruttik május 27-én érkezik szívszaggató dalaival, június 3-án pedig a Wellhello csap #elnöki bulit és új dalokat is ígérnek az estére. Csak itt veszi birtokba a színpadot a szöveggyáros Majka & Curtis páros is, ők 24-én készülnek élő show-val. Július 7-én pedig a Budapest Bár varázsolja el 20-as évekbeli nosztalgiával a közönséget, akik csak itt lépnek fel a szezonban az összes énekesükkel.

A Punnany Massif rajongói idén – néhány nagy fesztiválos fellépés mellett – a Budapest Parkban élvezhetik kedvenceik koncertjét, ahová viszont négyszer is visszatérnek a nyáron. Elsőként a „Nyárindító Punnany hétvégén” találkozhatunk velük, ahol egyből dupláznak is: május 13-án a FEL#2 bemutatójára, 14-én pedig az idén tízéves Körkorkép lemez újra bemutatójára tombolhatunk.

Már az összes jegy elkelt a Halott Pénz május 20-ai koncertjére, ahol a budapesti közönség először hallhatja élőben a nem rég megjelent Ülni.Örülni.Megőrülni. című nagylemez dalait, – velük szintén csak a Parkban találkozhatunk nyáron -, de itt debütál az új hiperkarma EP július 9-én és a Péterfy Bori & Love Band is itt mutatja be a Szédülés lemezt július 30-án.

Kerek évfordulót ünnepel május 5-én a Hősök és az AkkezdetPhiai. Saiid és Újonc immáron 20 éve lépett duóként a közös útra, – magát az AKPH-t egy-két évvel később alapították – mára pedig a hazai underground hip-hop szcéna egyik legfontosabb előadóivá váltak szövegeikkel, előttük pedig a 15 éves rap csapat, a Hősök áll színpadra. 15 éves jubileumi koncertjére készül a Zagar is, ahol megszólalnak az elmúlt 15 év legjobb Zagar dalai, a jubileumra pedig számos meglepetés vendég is érkezik majd május 12-én.

Ria-ria-Hungária

Természetesen a Labdarúgó Európa Bajnokság lázában ég az egész ország, így a Budapest Park kifejezetten egy új helyszínnel, a Sportkerttel készül a sportrajongók számára, ahol egy óriás, 5×3 méteres, azaz 15 négyzetméteres kivetítőn követhetik nyomon a gólokat, a meccshez pedig természetesen lesz hideg csapolt sör és hotdog is, hogy teljes legyen az élmény. A Sportkertben EBegyszerre több százan drukkolhatnak, a koncertek és a foci meccsek pedig zavartalanul mehetnek egymás mellett, hogy egy jó koncert és egy diadalmas meccs után a társaság minden tagja együtt koccinthasson végül.

uefa_euro_2016

Mizo-Pöttömkert: nagy mulatság a legkisebbeknek

Minden hónap első vasárnapján a legkisebbek vehetik birtokba Európa legnagyobb szabadtéri szórakozóhelyét. A Mizo-Pöttömkert május 1-jétől minden első vasárnap igazi mókatárat vonultat fel a gyerkőcöknek: lesz gyermekjóga, kézműves foglalkozások, gipszszobrászkodás és „csepp rock and roll is”, azaz az állandó és a folyton megújuló programok mellett minden alkalommal gyerekzenekarok veszik birtokba a színpadot. Az első Pöttömkerten Farkasházi Réka és Tintanyúl koncert lesz, az aprónép játékfesztiváljára pedig gyermekek és felnőttek számára is ingyenes a belépés.

Hagyd kint a valóságot – másként

Ha koncertek között is buzog benned a tettvágy, irány a TrapFactory, azaz a Park szabaduló szobái. Hat különböző tematikájú szoba közül lehet válogatni és mindösszesen tizenöt perc van a rejtvények megfejtésére, ami a kulcs a kijutáshoz. Persze, itt sem a klasszikus szabaduló szobák tematikájában kell gondolkozni: verj csapra egy sörös korsót, juss ki a detoxikálóból, szerezz autogramot vagy kérd el egy csinos lány vagy helyes srác telefonszámát… Neked menne 15 perc alatt? Találkozzunk a Budapest Parkban idén is, a nyár leghosszabb, szabadtéri fesztiválján!