Érkezik a Pantera könyv - Socfest

Érkezik a Pantera könyv

Olvasási idő: 2 perc

Végre magyarul is megjelenik Rex Brown és Mark Eglinton könyve, A Pantera igaz története – belső szemmel. A 2014-ben írt mű részben a basszusgitáros önéletrajzának is tekinthető, hiszen gyerekkorától napjainkig tart, de a hangsúly természetesen a Pantera történetén van.

Akezdeti glam-évek, az énekesváltások, a siker és a szétesés Rex szemszögéből. A drámai csúcspont nem is lehetne más, mint a gitáros, Darrell Abbott színpadon való meggyilkolása 2004 decemberében, de emellett brutális őszinteséggel vall saját alkoholproblémájáról vagy Phil Anselmo drogügyeiről is.Rex Brown

A könyv magyar nyelvű változata Dudich Ákos szakfordító és zenei újságíró, valamint Horváth István ”Pityesz” énekes közös projektje, amely egy páratlan összefogássá nőtte ki magát. A könyv magyarországi megjelenésének stratégiája egy alulról építkező, Pantera-rajongókat összegyűjtő és underground összefogásra épülő elv alapján kezdődött el 2016. január 1-én, amikor is a két barát elindította a „333-an az első magyar Pantera-könyvért!” elnevezésű Facebook csoportot. Ebben részletesen vázolták tervüket, miszerint az Egyesült Államokban 2013-ban megjelent életrajzi könyvet rendhagyó módon hoznák ki Magyarországon (Európában Finnország után másodikként). A könyv költségvetésének fedezése végett „előrendelésre”, pontosabban „támogatásra” buzdítottak minden hazai Pantera-rajongót. Az alsó határ 333 előrendelés begyűjtése volt, ami nagyjából biztosítja a nullszaldós kiadást. Ezzel elindult egy olyan összefogás, amelyre hosszú idő óta nem volt példa kis hazánkban.

Pityesz & Ákos

Pityesz & Ákos

borítóterv4A könyvet támogató-rendelő rajongók neve szerepelni fog az általuk választott oldal fejlécén – egyrészt, hogy még inkább magukénak érezzék a könyvet, másrészt, hogy a projekt vezetői így tisztelegjenek támogatóik előtt – ily módon kézzel foghatóan is részesei lesznek a könyvnek. 2016. áprilisában írtak a szerzőknek, Rex Brownnak, a Pantera basszusgitárosának és Mark Eglinton-nak, akik még aznap válaszoltak. Teljesen meghatotta őket az, ami Magyarországon történik és támogatásukról biztosították a kezdeményezőket, amely a legnagyobb igazolás számukra, hogy érdemes volt belevágniuk ebbe a tervbe. Rex külön előszót ír a magyar rajongóknak, egyben a DIY kezdeményezést is üdvözölve. További érdekesség, hogy az eredeti illusztrációk mellé, Magyarországon készült képek is belekerülnek a könyvbe, ezzel is még különlegesebbé téve a kiadványt.

A könyvbemutatóra szeretettel várnak benneteket is június 11-én, a Fogasházban, délután 2 órától.