Farsang és film a hétvégén - Socfest

Farsang és film a hétvégén

Olvasási idő: 2 perc

Ezen a hétvégén tényleg begyűrűuött a farsangi forgatag. A mohácsi Busójáráson kívül számtalan budapesti helyszínen is farsangi programok várják a közönséget. 

Mohácsi Busójárás

A hagyományok szerint idén is megrendezésre kerül a telet elűzni hivatott Busójárás. Az eseményre rengeteg szervezett utazás közül lehet választani. A híres-hírhedt felvonulást vasárnap rendezik, amire mindenképp érdemes minimum egyszer ellátogatni. Hangolódásképp pedig álljon itt néhány kép a 2015-ös fesztiválról.

Busójárás

Gyere a fényre

Keress színes, izgalmas élményeket a Vajdahunyadvárban, ott, ahol a hagyományok és a modern világ találkozik. Tavaszvárás, télűzés, a fény diadala. Szórakozás a család minden tagjának.

Úgy döntöttünk, hogy idén farsangkor a tavaszra várva tereinket fényekkel díszítjük, s miként a prizmán áttörő fehér fény, amint színessé válik, úgy adják ezek a színek, fények a programjaink játékosságát.

Finn Filmnapok és Magyar filmhét

A Finn Filmnapokon a finn filmmuvészet kiemelkedo alkotóinak kilenc izgalmas muvét mutatjuk be. A játékfilmek és dokumentumfilmek mellett a fesztivál programjában két beszélgetés is szerepel, amelyek a kortárs filmgyártás aktuális kérdéseivel foglalkoznak.

A napokban tartják a Magyar filmhetet is, melyen számos izgalmas kis- és nagyjátékfilmet, dokumentumfilet és animációsfilmet láthat a nagyközönség.

Részletes eseménylistát a rendezvény hivatalos Facebook oldalán találhattok.

Barins ráadás

Ha netán lemaradtál a pénteki Brains – “Viharban születtünk” bemutató koncertjéről, akkor sem kell csüggedni, a srácok ugyanis bedobtak egy ráadásidőpontot, szombatra. Táncolós-tombolós Brains élmény Papp Szabivál, KRSA-val és veletek!

Kardos-Horváth Janó farsangi bulija

KHJ alias Kardos-Horváth János (Kaukázus, K2, Kafkaz) szerzői estjei mindig hatalmas élményt nyújtanak.
A kihagyhatatlan Szalai Éva, Földlakó, Teszkó és megannyi sláger mellett minden alkalommal felbukkannak ritkán hallott és vadi új művek….

Központ

Magunk is nehezen hisszük el, de már 5 éve rendületlenül állunk a Madách-Rumbach sarkon.

De Központ nem csak a születésnapját ünnepli a hétvégén. Sőt… de beszéljenek inkább az események:

Zorall Farsang a Barba Negrában

A Zorall zenekar hagyományos koncertjei közül az egyik leglátványosabb és legkiemelkedőbb a februári farsangi és egyben születésnapi mulatság!

Mangalica fesztivál

2018-ban tizenegyedik alkalommal rendezzük Budapesten a Mangalica Fesztivált, a belváros szívében az V. kerületi Szabadság téren, mely összességében a 33. Mangalica Fesztivál lesz.

V4 Karnevál

Egész napos forgatag várható, zenei és családi programokkal, jellegzetes négynemzeti produkciókkal a kultúra és a gasztronómia területén, a karneváli hagyományok megjelenítésével, esti fényfestéssel és tűzijátékkal.

A fényfestés és a tűzijáték kezdésének időpontja: 18.00 óra, látványterülete pedig a pesti oldalon a Dunakorzó, a budai oldalon pedig a Várkert rakpart.

Koncertek: Kerekes Band | Kolompos Együttes | Balkan Fanatik | Caramel | Lajkó Félix és az Óperentzia 

Továbbá…

A program fejlesztés alatt áll! Szívesen veszünk minden ötletet.