Feltörekvő művésztehetségek bemutatkozása - Socfest

Feltörekvő művésztehetségek bemutatkozása

Olvasási idő: 3 perc

Minden képzési szinten megnyugtató módon közeleg az év vége, így eljött az ideje a művészeti iskolák tanév végi kiállításainak, bemutatóinak is. Programajánlónkból megtudhatjátok, hogy hol, mikor és mely művészeti sulik tanulóinak munkáit tekinthetitek meg.

Fészekhagyók – A végzős Kisképzősök kiállítása

A Képző- és Iparművészeti Szakközépiskola és Kollégium idén 237. tanévét zárja. A Deák 17 Galériában a végzős diákok mutatkoznak be az iskolában végzett szakmai tanulmányaikat megkoronázó vizsgaremekükkel és az elmúlt három év alatt készített kiemelkedő munkáikkal, melyekkel az iskola 10 különböző szakmai díjáért versengenek. Ezen a kiállításon szerepelnek együtt először a középiskolai képzésben részt vevők és a felnőttképzés végzős diákjai egyszerre.

Megnyitó: 2016. június 1. 16:30.

Nyitva tartás: 2016. június 1-25.

Helyszín: Deák 17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galéria, 1052 Budapest, Deák Ferenc utca 17.

A kiállítást megnyitja: Dr. habil. Csanádi Judit DLA, a Magyar Képzőművészeti Egyetem rektora

Kiskepzo


MKE Diploma 2016

A Magyar Képzőművészeti Egyetemen 2016-ban is megrendezésre kerülnek a diploma-kiállítások, melyek minden évben a végzős művészhallgatók tanulmányainak csúcsteljesítményeit mutatják be. Május 17. és június 26. között az egyetem Barcsay-termében hetente kedden, szerdán és csütörtökön 10 és 18 óra között tekinthetőek meg a kiállítások, illetve ebben az időtartamban zajlanak a nyilvános védések is. Best of Diploma kiállítás: július 5-26.

MKE


MKE év végi szakmai kiállítás

A Magyar Képzőművészeti Egyetem minden évben megrendezi a hallgatók év végi szakmai kiállítását. Ebben a két hétben az egyetem kitárja kapuit a nagyközönség előtt, megnyílnak a műtermek, ahol a látogatók képet alkothatnak az az intézményben folyó alkotó munkáról.

A Magyar Képzőművészeti Egyetem nyilvános szakmai bemutatkozóját idén immár második alkalommal izgalmas rendezvény- és eseménysorozat kíséri, amelyet Open Up! címmel szerveztek meg a Képzőművészet-elmélet Tanszék hallgatói. Az Open Up! 2016 keretében múzeumpedagógiai foglalkozások, tárlatvezetések, filmvetítések és prezentációk egészítik ki a tanszékek kiállításait.

Nyitva tartás: 2016. május 23.–június 3., hétfő–péntek: 10:00-18:00, szombat: 10:00-13:00

Helyszín:

  • Főépület, 1062 Budapest, Andrássy út 69-71.: Grafika Tanszék, képgrafika és tervezőgrafika specializáció, Festő Tanszék, Művészeti Anatómia, Rajzi és Geometria Tanszék, Restaurátor Tanszék
  • Epreskert, 1063 Budapest, Kmety György u. 26-28.: Festő Tanszék, Szobrász Tanszék, Látványtervező Tanszék, Restaurátor Tanszék

 

MKE_openup


MOME Diploma 2016

Június 1-én kezdődnek a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem mesterképzésében végző hallgatóinak nyilvános diplomavédései. A védésekkel párhuzamosan június 1-17. között folyamatosan látogatható a diplomamunkákat bemutató MOME Diploma 2016 kiállítás, melyet idén a zugligeti campuson, az egyetem főépületében (animáció, designelmélet, design-és vizuálisművészet-tanár, építészet, fotográfia, média design, tervezőgrafika szak), illetve az újonnan megépült Műhelyházban (design- és művészetmenedzsment, formatervezés, tárgyalkotás, divat- és textiltervezés szak) rendeznek meg.

Megnyitó: 2016. június 1. 17:00.

Nyitva tartás: 2016. június 1-17., hétfő–péntek, 9:00-18:00

Helyszín: MOME „A” épület és Műhelyház, 1121 Budapest Zugligeti út 9-25.

A kiállításhoz szakonként nyilvános tárlatvezetések is kapcsolódónak:

Fotográfia szak: június 8. és június 17. 17:00

Média design szak: június 14. és június 17. 18:00

Formatervezés, tárgyalkotás és textiltervezés szak: június 15. 15:00

Építészet szak, Árkay-díj átadó: június 16. 16:00

MOME


Mod’Art Diploma-divatbemutató 2016

A Modart International Hungary, a párizsi Mod’Art International francia divatiskola egyetlen magyarországi partneriskolája a divat és a vizuális megjelenés területén oktat és képez diákokat. Idén 9 hallgató végez divattervező szakon, ők egy-egy kapszula kollekciót készítettek el, ami öt sziluettet foglal magában, kiegészítőkkel együtt. A diplomázók ezeken a mini-kollekciókon keresztül mutatják be a három év alatt elsajátított, a francia elvárásoknak megfelelő szakmai tudásukat. A hallgatók a diplomakollekción kívül kaptak egy közös plusz feladatot is: el kellett készíteniük egy hatodik sziluettet az iskola által megadott témában. Idén a „Kortalan trend” a téma, vagyis a 60+-os korosztály számára kellett tervezniük egy Ethnic Mix öltözéket. Mint minden évben, idén sem csak női ruha kollekciókat, hanem férfi kollekciókat is láthatnak a meghívottak, valamint a három év alatt készült legjobban sikerült feladatokból is megtekinthetnek egy kiállítást.

Időpont: 2016. június 9. 18:00 és 20:00. (két bemutatót is tartanak)

Helyszín: BMC (Budapest Music Center), 1093 Budapest, Mátyás utca 8.

Modart