Girugamesh Budapesten - Socfest

Girugamesh Budapesten

Olvasási idő: < 1 perc

Aki egy kicsit is mozog a japán punk, rock, metál zenei körökben, minden bizonnyal hallott már a Girugamesh-ről. Örömömre szolgál bejelenteni, hogy május 25-én a Club 202-ben lépnek fel.

Amikor valaki meghallja, hogy japán metál banda, általában elröhögi magát, mondván hogy csak magas hangon tudnak visítozni. Hmm barátom, te is csak a Hello Kitty-t ismered, meg a sushit. Korábban már írtam egy cikket a visual kei-ről, amikor nagy divat volt emósnak lenni, de valamiért sosem publikáltam, ezt a hiányosságomat hamarosan pótolni fogom. Miért is? Az úgynevezett visual kei stílusba tartozik a Girugamesh (Girugämesh, ejtsd ‘gilgames’) is, akik 2004-ben alakultak.

Zenéjükben ötvözik a nu-metal elemeket alternatív/indrustial rockkal vagy akár metalcore-ral. Elsőre egy furcsa egyvelegnek hathat, de itt jegyezném meg, hogy mint az köztudott a japánok nem normálisak, és ez így van jól. A zenekar jelenlegi tagjai: Satoshi (ének), Nii (gitár), Shuu (basszusgitár, háttér vokál), Яyo (dobok). 11 nagylemezük van, legutóbbi “chimera”-ra keresztelt albumuk még friss, ropogós, hiszen idén január 20-án adták ki. Ezzel érkeznek hazánkba május 25-én, egy lemezbemutató koncert erejéig birtokba veszik a Club 202 színpadát.