HAANG - bemutatkozó est - Socfest

HAANG – bemutatkozó est

Olvasási idő: < 1 perc

A HAANG underground elektronikus zenei oldal bemutatkozó estje szeptember 19-én a Trafó pincéjében található Kontra Klubban várható. A HAANG egy micro online zenei katalógus, ami a magyar elektronikus szcénában mozgó, feltörekvő producereket mutatja be. A kezdeményezés 2014 áprilisában indult, célja az ismeretterjesztés, a megjelent előadók támogatása és a friss, hazai underground iránti igény stimulálása, mélyítése.

Az esemény koncepciója az élő és bátran kísérletező elektronikus zene legaktuálisabb hazai vonulatának összefogása, és ezen keresztül a HAANG-projekt bemutatkozása.

Fellép:

Percut (live)
Régi jazz zenékből, saját és felvett hangokból mintázott, csűrt-csavart tánczenét készítő Németh Ádám egyedi stílusában először a hazai Deafness Label látott fantáziát, az About The Forest lemezét aztán az angol Login Recordsnél megjelenő XX EP-je követte. Azóta rengeteg underground rendezvényen bizonyította rendkívüli sokszínűségét.

Utero (live)
Eklektikus stílusa szinte meghatározhatatlan, Rigó Benjámin az UH Demo kísérleti zenei esten mutatkozott be 2013-ban, azóta psytrance fesztiválokon is ugyanúgy, mint a 2014-es Rakéta fesztiválon is fellépett . A finom hangmintákból építkezve álomszerű hangképeket ültet át tánczenei ritmusokra. Legutóbbi lemeze a Visionary Mind Records kiadónál jelent meg 2014-ben ‘Ebru’ címmel.

DirekTorz (live)
A Royalvic, Loud!Society-alapító Bios és dubkid aka Universal Language live act triójából a két utóbbi producer aktívkodik és jelenleg a zajos dubtechno irányában kezdett el kísérletezni, ahol a tiszta dub-esztétikát olvasztják egybe az élőben felépített zajos hangképekkel, egy csipet mélytechno, érzelmes elektronika, pici minimal és némi house hozzáadásával keverve ki a jelenlegi hangzásukat.

Modeo (live)
Sándor Máté aszimetrikus techno-projektje a sötét, sci-fi disztópiákat fordítja le a zene nyelvére, több kiadványa jelent meg a Sonntag Morgen és a Subsist Recordsnál is, számait Surgeon, Xhin és a szcéna hasonló kultfigurái is játsszák mostanság.

Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/773364242719788/