Harry Potter szabadulószobában jártunk - Socfest

Harry Potter szabadulószobában jártunk

Olvasási idő: < 1 perc

Az időcsapda Harry Potter témájú szabadulószobájában jártunk, ahol Harrynek segítettünk megmenteni a varázsvilágot.

A játékra hatvan perc állt rendelkezésünkre, ez idő alatt kellett megoldani a feladatokat és megtalálni azt a tárgyat, ami a játék végét jelenti. Egy sor logikai feladat várt a játékosokra, mindemellett megannyi eldugott tárgyat is meg kellett találniuk a szabadulni vágyóknak. Maga a játék igen hangulatos, a végén, ahogy fogy az idő egyre inkább fokozódik az izgalom, hogy minden rejtett tárgy előkerüljön, és teljesíteni tudjuk a feladatot. A Harry Potter-sztori ismerete nem előfeltétel, tehát laikusok és muglik is végig tudják játszani, viszont egyértelműen könnyebb a játék úgy, hogy olvastuk/láttuk a történetet. Viszont rajongóknak szinte kötelező!

A játék közben a fimből jól ismert dallamok szólnak, még inkább megidézve a feelinget, emellett a szoba rendkívül részletgazdagon van berendezve, jól visszaadja a varázsvilág hangulatát. Ahogy Mordon szokta mondani: Lankadatlan éberség! Hiszen sosem lehet tudni, hogy a következő pillanatban mi fog történni. Rengeteg interaktív elemmel is találkozhattunk, amik minket párszor meg is ijesztettek.

Minimum kettő és maximum hat fő játszhatja egyszerre a játékot, és érdemes jó előre időpontot egyeztetni, hiszen nagy az érdeklődés a szabadulószoba iránt. A pálya építése során arra is ügyeltek, hogy bármely korosztály igényeit kielégítsék, garantált a szórakozás kisgyerekes családoknak és a nagyobbaknak, baráti társaságoknak vagy akár cégeknek csapatépítésre. Klausztrofóbiásoknak és pánikbetegeknek azonban nem ajánlják a programot a feladatok jellege miatt. Ha elakadnátok a rejtvények megoldása közben, akkor sem kell csüggedni, hiszen ha kértek, akkor kaptok segítséget, hogy tovább tudjatok játszani. Készüljetek fel varázsigék mormolására és a zsupszkulcsokkal való utazásra, mert a végére biztosan ti is elvarázsolódtok.

Érdemes ellátogatni a honlapukra, ahol megnézhetitek a további szabadulószobákat, és minden fontos információt megtaláltok a játékkal kapcsolatban. http://www.idocsapda.hu/