Hétvégi kincskeresés - Socfest

Hétvégi kincskeresés

Olvasási idő: 2 perc

Nyugaton nagy hírük van a garázsvásároknak. Egy ilyen eseményen van hogy szó szerint csak felcsapják a garázs kapuját és egy gyors alkudozás után bármit hazavihetünk. A legtöbb dolog felett csak elsiklik a tekintetünk, de mindig lesz egy valami, ami miatt megéri az út.

Sokszor ismételt mondás a garázsvásárlókkal foglalkozók között, hogy „Ami valakinek szemét, az másnak kincs”. Ez a mondás igazán akkor nyer értelmet, mikor az ember először lép be egy ilyen vásárba. A zavaros sorokban álló dobozokra elsőre rá sem akarunk nézni. Távolról nem látszik a ruha ujja alatt megbúvó karóra, amit már sehol sem árulnak, pedig évek óta keressük. Nem lehet észrevenni a kupac alján fekvő ékszerdobozt, ami pont jól mutatna az éjjeliszekrényben.

20150905_105941Budapesten szinte minden hétvégén szerveznek egy garázsvásárt, így nagyon bő a kínálat. Sokszor egy belvárosi bérház belső udvarában, egy lépcsőházban vagy egy lakásban várják a vevőket, de ha több ember összefog egy utca vagy park is megtelhet kincsekkel. Ezeket a Garázsvásárok Facebook oldalon lehet legkönnyebben megtalálni. Ezen az oldalon böngészve találtam rá egy különleges alkalomra a Garázsvásár a gyermekekértre. Az esemény szervezője, a Cityfox a nehéz sorsú gyermekek életére hívta fel a figyelmet és kérte a gyűjtögető kedvű garázsvásárlók segítségét. Mindenki jól jár egy ilyen alkalommal: az áruk felajánlói megszabadulnak a feleslegessé vált tárgyaiktól, a vásárlók kedvezményesen szerezhetnek új holmikat és ebben az esetben a gyermekeken is segíthetünk. Azokat a dolgokat, amiket nem sikerül eladni, szintén felajánlják a bevétellel együtt.

Ilyen vásárok során szereztem már egy kicsi, kocka alakú kipárnázott rádiót, ünnepi alkalmakra ajándékokat az ismerőseimnek és néhány nosztalgikus pillanatot, mikor a régi játékok mellett haladtam el. A Garázsvásár gyermekekért programról egy retro rádióval és egy nagy, kék plüss dobókockával mentem el.