Idén is lesz Közmédia Napja - Socfest

Idén is lesz Közmédia Napja

Olvasási idő: 2 perc

Egész napos programokkal és exkluzív koncerttel várja idén is a látogatókat a Közmédia Napja rendezvény. A programsorozatot harmadik alkalommal rendezi meg az MTVA, idén szeptember 6-án a Millenárison, ahol az érdeklődők betekintést nyerhetnek a televízió és rádióműsorok készítésébe, és találkozhatnak a közmédia műsorvezetőivel is. Az eseményt ezúttal is a Szimfonik Live zárja, amelyen többek között fellép Pásztor Anna, Lovasi András, Odett és a Mystery Gang.

Az idei Közmédia Napja egy fantasztikus filmmel indul szeptember 5-én este, a Szépség és a szörnyeteget láthatja a közönség a Millenáris kivetítőjén 19 órától. Másnap délelőtt az öt helyszínen zajló események közt mindenki megtalálhatja a neki tetszőt. Kicsik és nagyok egyaránt régi ismerősként köszönthetik a Tévé Macit és Paprika Jancsit, akik egy interaktív kiállítás formájában megnyitják szobájuk ajtaját a közönség előtt. Bemutatjuk a televízió jelmeztárának kincseit: a különleges jelmezekben az egész család megörökítheti magát. Egész nap megtekinthető lesz a fotókiállítás az MTVA Sajtó- és Fotóarchívumának ’50-es években készült jellegzetes életképeiből, továbbá szabadon látogathatóvá válik a helyszínre kitelepített rádió- és televíziótörténeti kiállítás is, valamint az M3 standjánál Juhász Előddel, Dévényi Tiborral és Rózsa Györggyel kalandozhatnak az érdeklődők a 70-es 80-as évek világába. Számtalan gyerekprogram várja a kicsiket: találkozhatnak többek közt Süsüvel, és kipróbálhatják magukat „gyerekhíradósként”, amiről a felvételt DVD-n haza is vihetik.

20130907_Kozmedia-napja_MTVA_gms-198-1024x647

fotó: MTVA

Aki a műsorkészítés iránt érdeklődik, az is megtalálja számítását, hiszen az Adásvezetés- és lebonyolítás standnál megtudhatja, milyen eszközökkel és technikákkal készülnek a közmédia napi műsorai, sőt maguk is kipróbálhatják a tárgyakat. A látogatók betekintést nyerhetnek az MTVA népszerű műsoraiba: a Fábry-showba, a Fölszállott a pávába, a Magyarország, szeretlek!-be, a Dalba, a Szálkába, a Kívánságkosárba, az Önök kértékbe, a Maradj talpon!-ba, a Noé barátaiba, a Hogy volt…?!-ba és a Ridikül mellettbe is a helyszínen. Ott lesz a sport- és kulturális műsorok csaknem teljes repertoárja, valamint a közmédia műsorvezetői és olimpiai bajnokaink is. A Család-barát magazin egész nap vendégekkel, gyerekfoglalkozásokkal, szakértőkkel várják a látogatókat, a műsor konyhájában Borbás Marcsi főz majd.

Ne feledkezzünk meg a rádióról sem: a Bartók Rádió koncertekkel, a Petőfi és a Kossuth Rádió pedig egész napos élő műsorral készül, emellett a Rádiókabaréban többek között az idei Karinthy-gyűrűs Szomszédnéni Produkciós Iroda műsorát hallhatják. Déltől zenés programok várják a zenerajongókat: a közmédia legfiatalabb tagja, a Dankó Rádió másfél órás műsorral készül, amelyen az Operettszínház művészei is fellépnek.

A napot az idén negyedszer megrendezett, méltán népszerű Szimfonik Live koncert zárja. A rendezvényen 16 magyar előadó párokban lép fel egymás dalaival, majd összeállnak egy-egy duettre az MR Szimfonikusok kíséretében. A Szimfonik Live-on láthatjuk többek között ByeAlexet, Lovasi Andrást, Bérczesi Róbertet, Pásztor Annát, Bocskor Bíborkát, a Mystery Gang tagjait és Odettet is.