"Időutazás két keréken" - Tweed Run Felvonulás - Socfest

“Időutazás két keréken” – Tweed Run Felvonulás

Olvasási idő: 2 perc

2015. április 11-én, szombaton a Táskarádió Eszpresszó (Papnövelde utca 8. szám) elől rajtol 11 órakor – a nevezés után – a 9. Tweed Kerekezés, amely Európa egyik legrangosabb kosztümös, kerékpáros felvonulása Budapest belvárosában. 

A Tweed Kétkeréken Magyarország kerékpáros társaság által évente több alkalommal szervezett veterán és vintage kerékpáros felvonulás Budapest legszebb utcáin gördül végig, közben Swing Flash Mobbal, öltözék- és kerékpárversennyel szórakoztatja a résztvevőket és a várost. Az Angliából indult Tweed Runnak többéves hagyománya van Németországban, az USA-ban, Oroszországban, Japánban, sőt Brazíliában is. A tavaszi rendezvényen a résztvevők a költészet napja és a Csepel gyárat alapító Weiss Manfréd 158. születésnapja előtt is tiszteleghetnek.

Tweed legény 1A Tweed Run, vagy ahogyan bizonyos országokban hívják, Tweed Ride egy Angliából indult hagyomány, amely során a résztvevők klasszikus tweed stílusban tekernek egy kört a városukban. A rendezvényt itthon is évek óta megtartják Tweed Run Budapest néven, a szervezők azonban más programokat is összeállítottak a biciklizés és a vintage szerelmeseinek. A csapat most április 11-én, szombaton 10:00-kor találkozik (esőnap: április 12., vasárnap). Ekkor megkezdődik a regisztráció, az eligazítás, a lelkesebbek pedig betanulhatnak egy koreográfiát, amelyet két helyszínen is eltáncolnak majd, a már-már hagyományossá vált Flash Mobon. A felvonuláshoz mindenki szabadon csatlakozhat, a “dress code” azonban mindenki számára kötelező, amelyhez a Tweed Run csapata folyamatos segítséget nyújt Facebook oldalukon.

Esemény: www.facebook.com/ events/527523857390040

Az őszi túra egyik legöregebb kerékpárja egy 1930-as évek körüli, Univerzál típusú, német luxus túrakerékpár volt, amin az apukájával utazott a 3 éves Zalán. A szervezőkkel jött még a túráikon 700 méter csipkeharisnya, 200 méter nadrágtartó, háromszáz Tweed zakó és számtalan kiegészítő az 1920-1950-es angolszász kultúrát megidézve.

Eddigi rendezvényeiken a több mint 600 résztvevő tízezer km-t tett meg örömbringázva a fővárosban. A 12 táncos Flash Mobon a Pepita Tánc Egyesülettel együtt közel 200 résztvevővel táncoltak a Bazilikánál, a Hősök terén és a Parlamentnél. Készült körülbelül harmincezer fotó
és tucatnyi videó is.