Irány a szabadba!

Olvasásái idő: 3 perc

A május elsejét magában foglaló hosszú hétvégén különösen sok szabadtéri programmal találkozhatunk. Több hely most nyit, vagy most kapcsol igazán gőzerőre. Ezek közül válogattunk most néhányat.

Valyo Kikötő Béta Tesztivál

Város és Folyó  egyesület öt éve dolgozik azon, hogy a várost, és abban is inkább a Duna-partot élhetővé, értékessé, a város részéve tegye. Több izgalmas projekt után most a II. Rákóczi híd pesti hídfőjétől délre eső, eléggé lepukkant területből csináltak egy kellemesnek ígérkező, közösségi teret.

A hosszú hétvégén béta tesztelésre hívják a nagyközönséget, hogy a közösségi módon megálmodott, majd kivitelezett helyszínt kipróbálhassuk, illetve  “Helyre táncoljuk a homokot a tánctéren!”

Facebook esemény és program a képre kattintva!

Kabin nyitó napok

Az Újpesti vasúti híd pesti hídfője alatt tavaly nyílt a római parti Fellini testvére, a Kabin.

Van abban némi romantika, mikor a lágy jazz, vagy épp a minimal muzsikára punnyadva bámuljuk a naplementét. Majd az egész idilliséget megtöri a hídon átrobogó vonat zakatolása, mint egy különleges riff az éppen játszott dalban, majd elcsendesül, és visszazuhanunk abba a meghitt hangulatba, amiben eddig voltunk.

A hétvégén fellép az Underground Folk Orchestra, lesz kis techno és electro.. Kattints a kére a részletekért!

Ha már testvérek,

Nyit a Fellini is

A testvérével majdnem szemben, a Római parton – tényleg lent a parton – elhelyezkedő kultúrbisztró is megnyitja kapuit, ha lehet így fogalmazni.

Igazi kultúrcsemegékkel várnak mindenkit. Szerveznek parti-mozit, koncertet, felolvasó-színházat, mozgókönyvtárat. De természetesen arra is lehetőség van, hogy csak pihenjünk egy fárasztó nap után és bambuljuk a vizet.

Részletes programért kattints!

Pontoon is back!

Miután végigjártuk a város “szélein” lévő helyeket, kukkantsunk be a közepébe! A Lánchíd pesti hídfőjének északi részén terül el a Pontoon nevű hely. Egy igazi belvárosi szórakozóhely, mégis különleges a szabadtéri mivolta és a gyönyörű panorámája miatt.

Igazán érdekes programmal várják az érdeklődőket a hétvégén. Részletek a képre kattintva

Margit szigeti szökőkút

Ugyan itt nem mérnek sört, viszont annál szebb az a látvány, amit az óránkénti előadások során átélhetünk. A szökőkút idén is várja a látogatókat, megújult műsorral, amit a linken olvashattok:

Indul a margitszigeti zenélő szökőkút

Ne hagyjuk ki őket sem

Ugyan ezek a helyek már nyitva vannak, de nem szabad megfeledkezni róluk, főleg, ha egy kellemes esti kikapcsolódásra vágyunk.

Kertem

Talán az egyetlen zenés hely a városligetben, ugyan koncertet és táncoló embereket csak az első helyszínen láttam benne. Idén a harmadik helyszínen nyílt meg, mivel néhány évente költöznie kell, de örülünk, hogy nem adják fel a srácok!

Az idei helyszínben különösen tetszetős, hogy nincs igazán körbekerítve, így, ha véletlen elfogynak az ülőhelyek, még mindig van lehetőség a fűben piknikezve iszogatni és beszélgetni.

Akvárium és környéke

Talán innen indult, még amikor a Gödör volt a helyén, ez a fűben ülős, beszélgetős szórakozási vonal, amit mostanában nagyon sokan űznek.

Persze azóta Akvárium a neve a helynek, sőt, a levezető lépcsősort is bevette a kocsma, de még mindig ott a lehetőség, hogy a belváros közepén lepihenjünk a fűbe a haverokkal.

Persze a felsorolás közel sem teljes, de jó kiindulási alap lehet, ha egy kellemes nyári estét szeretnénk eltölteni a szabadban.  Jó szórakozást!