Irány Micsodaország a Quimbyvel - Socfest

Irány Micsodaország a Quimbyvel

Olvasási idő: 2 perc

“Valahol ott vagyunk a nagymama és házi kedvencek között szarral bevont aranykeretben” – hangzott el a legjobb mondat Kiss Tibi szájából a Quimby sajtótájékoztatóján, ahol pár, a november 26-i születésnapi nagy koncertről kiszivárgott pár infó, no meg a legújabb dalok közül is hallottunk egy-kettőt.

 

A Sportarénában egy rögtönzött koncert után jó hangulatban telt el a Quimby sajtótájékoztatója. A közelgő születésnapi koncertről esett szó leginkább, hogy miből merítettek ihletet, továbbá hogyan viszonyulnak az együtteshez és egymáshoz.

Balanyi Szilárd: “Olyan a Quimbyben lenni, mint gyerekként egy játszótéren, csak 25 év minden tapasztalatával és összetartó erejével együtt. Hiába romboljuk le néha egymás homokvárait, végül mindig együtt építünk a romokból is egy még jobbat.”

 

A dunaújvárosi Quimby immár 25 éve szerepel a magyar zenei színtéren, fiatalosságukkal és szövegi aktualitásukkal olyan rajongókat is magukénak tudhatnak, akik még meg sem születtek a pályájuk elején. Eleinte a nemzetközi karriert vették célba, végül maradtak a magyar dalok mellett, de folyamatosan kiruccannak egy-egy koncert erejéig Európa különböző városaiba. Novemberig már nem nagyon hallhatjuk őket a határainkon belül, viszont aki éppen Londonban vagy akár Amszterdamban tartózkodik a következő hónapokban, találkozhat velük.

A banda zenéje meghatározhatatlan stílusú, a rock&roll ősereje keveredik több zenei elemmel, elég csak pár példa, ami jól szemlélteti: Ajjajjaj, Libidó, Ventilator blues, Most múlik pontosan, Autó egy szerpentinen. Ez a lendület és sokatmondó szövegvilág volt jellemző a zenéjükre az elmúlt 25 évben és a hamarosan megjelenő új,  angol nyelvű albumuk (English Breakfast) is ebben a szellemben készült, szeptember 27-én jelenik meg.

A Micsodaország elnevezésű nagyszabású születésnapi koncertjüknek a Papp László Sportaréna ad helyet november 26-án 20 órától. Túl sok információval nem szolgáltak a sajtótájékoztatón a koncerttel kapcsolatban, de a hátterükben álló kamion matricája hűen tükrözi a majdani hangulatot. Az biztos, hogy az elmúlt 25 évből változatosan fognak szemezni az eddigi számaikból, lesznek gyorsak, lassúk, régiek és újak, és valószínűleg, ha a közönség is aktív, nem fogják egyhamar befejezni a koncertet (az eredeti tervek szerint közel háromórás lesz). A cirkuszi, ámde rockos világ teret ad több vendégelőadónak, táncos produkciónak és a 100 % rock&rollnak.

14330076_1364512793577688_8261905307543409024_n

A jegyárak 5900 Ft -14.900 Ft között mozognak, további infó a broadway.hu oldalán.

Az út mely te magad leszel:
Vezess a Tejúttól a sejtig, kisdedtől a vénig,
tűzből a vízbe, betonból a zöldbe.
Jó évek és rosszak lánca,
a psziché és a lélek tánca.
Vitorlát bonts!
/Varga Livius/

Aki végignézné az egész sajtótájékoztatót: