Ismét Junkies a Barba Negrában - Socfest

Ismét Junkies a Barba Negrában

Olvasási idő: 2 perc

A srácok legutóbb a Sex Action társaságában töltötték meg az újbudai klubot. Február 27-én a skate-punk trió, a The Grenma és egy másik hármasfogat, a rockabilly-ben utazó The Silver Shine lesz a segítségükre. A bulit még különlegesebbé teszi, hogy itt csendül fel először élőben Szekeresék jubileumi Ganxsta-átdolgozása, a nemrég nyilvánosságra került Telepi gyerekek.

Elég sokszor emlegetem a Junkies-t, pályafutásukat dióhéjban már elmeséltem, arról itt olvashattok bővebben. Nem mellesleg a linken található koncerten teltházas bulit csaptak a srácok a Barba Negrában. Legújabb lemezüket tavaly adták ki Félelem és Reszketés Budapesten címmel. Belehallgatva egy kicsit emlékeztet a régebbi Junkies-nótákra az album, vagyis inkább punkos, mint popos.

the GrenmaBeszélgessünk kicsit a The Grenma-ról. Őszintén szólva két barátom isteníti őket, én egészen tavaly nyárig nem is hallottam róluk. Már az első dalnál gyanús volt a frontember hangja, mondtam is a cimborámnak, hogy teljesen olyan, mint a Bleach-ből Ichigo-é…és tényleg. Szalay Csongor gyerekkora óta szinkronizál filmeket, rajzfilmeket és animéket, így nem csoda, ha ismerősen cseng valakinek. A budapesti zenekar 2004-ben alakult, a basszusgitároknál Arany Dóra, a dobok mögött Botlik Mátyás, énekelni és gitározni pedig az imént említett Szalay Csongor szokott. Nevük eredete roppant egyszerű: Matyi a gimnáziumban kezdett el angolt tanulni, és a kedvenc szava a grandmother volt. Sokáig próbálták így, eredeti alakban használni, de mivel senki sem tudta helyesen kimondani, így áttértek a fonetikus leírásra: így született meg a Grenma. Eddig három nagylemezt és két EP-t jelentetettek meg, az Annyira… című lemezükön kívül mindegyik ingyenesen letölthető a zenekar honlapjáról.

The Silver ShineNe feledkezzünk meg az est nyitózenekaráról sem, akik nem mások, mint a The Silver Shine. Szintén 2004-es alapítású együttes, pshychobilly, rockabilly és punk-rock stílusba sorolhatjuk dalaikat. Világjáró banda. Felléptek már többek közt Csehországban, Svájcban, Németországban, Romániában, Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban, Portugáliában, Lengyelországban, Litvániában, Lettországban , Norvégiában, Dániában és Ausztriában is. Eddig 7 albumot adtak ki, zömmel angol nyelven.

Summázva: február 26-án, pénteken nagy buli lesz a Barba Negra Music Club-ban. Jegyek elővételben 1300 forintért rendelhetők, a koncert napján pedig 1800 a behopp. Facebook esemény itt, kapunyitás 7-kor, buli hajnalig!