Itt az első "tavaszi" hétvége - Socfest

Itt az első “tavaszi” hétvége

Olvasási idő: 3 perc

Az időjárást elnézve a tavaszi jelző kicsit túlzás, ezért többnyire zárt térben rendezett programokkal készültünk a hétvégére. Persze érdemes elmenni a hegyekbe, mert biztos szép látvány fogad. Vasárnapról hétfőre virradóan pedig Oscar gála, amin idén is van magyar jelölés, így minden filmrajongónak kötelező! 

A program fejlesztés alatt áll! Szívesen veszünk minden ötletet.

Elektromos Gyalogos és Kafkaz

Galla Miklós – többek között Pacsai Márk segítségével – újjávarázsolta az egész repertoárját. Immár 21. századi, elektronikus hangszerelésben szólnak az ikonikus és kevésbé ikonikus dalok.

A Kafkaz minden Kardos-Horváth János dal előszobája. A Kafkaz egy fantáziaszó. Egyfelől a Nagy-Kaukázus hegységet oroszul Kavkaznak mondják, másfelől pedig Az átváltozás című regény írója, Franz Kafka neve is feltűnik a szóban. E kettő összeolvasztásából született a név.

Bujdosó Trió, Meszecsinka Duó a Dunán

Bujdosó János triójának eltéveszthetetlenül egyedi, számtalan forrásból táplálkozó különleges zenéje sajátos recept szerint készül: az alapvetően akusztikus muzsikát finoman adagolt effektek színezik, gyakran bukkannak föl filmzenés ízek, a hangzást pedig olykor akár a New York-i avantgárd zenei törekvések karcosságával is rokoníthatjuk.

A Meszecsinka egyike a 12 legjobb magyar világzenei együttesnek a Dal+Szerző magazin külön WOMEX száma szerint. Bejárta Európát, játszott USÁ-ban és Kanadában, klipet forgatott a Vörös téren és road movie-t a Balkánon.

Nincs kettő négy nélkül, Spencer Hill Magic Band

A klasszikus Nincs kettő négy nélkül című vetítése után a Spencer Hill Magic Band koncertjén eleveníthetjük fel újra a legjobb zenéket a Bud Spencer – Terence Hill páros által fémjelzett filmekből. A hangulat és a nagy pofonok garantáltak.

Indigó utca

A 2017 őszén 10. születésnapját ünneplő Indigó Utcát szinte mindenki ismeri a PontPontPont című – és néhány másik – slágeréről, amelyeket több százszor játszott le a Petőfi (és több másik) rádió az elmúlt évek során.

A zenekar albuma letölthető a weboldalukról!

Indigó lemezbemutató

Nem, az Indigó utca és Indigó csak a nevében hasonló, de teljesen más.

Indigó zenéje az art-pop, a progresszív jazz és az elektronika találkozásából születő izgalmas zenei utazás. Műfaji sokszínűségét az érzelmes dallamok, a személyes szövegek és a pillanatot megragadó improvizáció egységesíti. Az Indigó Palágyi Ildikó gyermekkori becenevéből vált alkotói névvé.

Golden Boundaries – Reményvasút

Golden Boundaries kiállításhoz kapcsolódva a Reményvasút című filmet vetítik a Capa Központban.

Trencsényi Klára dokumentumfilmjének főszereplői olyan kiskamaszok, akik szerint a legjobb dolog a világon a Hűvösvölgy és Széchenyi-hegy között zakatoló Gyermekvasúton szolgálni.

Headstock

A dorogi HEADSTOCK sok év után megérett az első nagylemezük kiadására! Rengeteg sikeres belföldi bulik és nagy nevekkel való koncertek után most Ők hívnak meg mindenkit a Dürer Kert Kistermébe, hogy megünnepeljük az új releaset!

MaszkaRun

Ezen a hétvégén rendezik meg az Utazás kiállítást, illetve vele párhuzamosan a Futó- és Bringaexpót a Hungexpó területén.

A Futóexpó keretein belül kerül megrendezésre a farsangi időszakot lezárandó beöltözős futás. Aki jelmezben futja végig a néhány kilométeres távot, az nyereményjátékban vesz részt, aminek a fődíja egy nevezés a 2019-es prágai maratonra vagy félmaratonra.

Malacka és a Tahó – énekescsere

Bizony, Anett szülési szabadságra távozik, de itt még énekel (ha nem lesz fontosabb dolga egy szülőszobán), és bemutatjuk Csillát is, aki a következő hónapokban velünk lesz.

Oscar hétvége

A 90. Oscar-díjátadó gálát március 4-én (nálunk hétfő hajnal) rendezik meg a Los Angeles-i Dolby Színházban. A díjátadó házigazdája Jimmy Kimmel lesz, a műsort élőben nézheted a Duna TV-n, de számos eseményen szurkolhatsz a Testről és lélekrőlnek.