Jön az új DJ Bootsie lemez! - Socfest

Jön az új DJ Bootsie lemez!

Olvasási idő: 2 perc

Nem kell várnod 2015-ig, hogy megtudd, milyen lesz az új DJ Bootsie lemez! Az In Solem Verti albumbemutató koncertjét november 29-én este 8-tól tartják a Trafóban. A lemezjátszók és hangminták első számú hazai megfejtőjének új albuma csak 2015 februárjában fog a boltokba kerülni. Az In Solem Verti teljes anyaga és a korábbi lemezek korszakalkotó dalai vibrálnak majd a nagyteremben, Lázár Tibor, Vázsonyi János, Kerekes István és Ligeti György közreműködésével. Öt évet vártunk erre a harmadik, az elme sötét bugyraiba kalauzoló albumra, ami egy újfajta utazás lesz Bootsie különleges zenei univerzumában.

In Solem Verti jelentése nappá válni, végleg kialakulni. Az eddigi legszemélyesebb Bootsie album új alapokra helyezi a korábbi hangfestmények irányát, miközben a szerzőtől jól ismert összetettséggel dolgozik. A lemez egy minimalistább, szellősebb és elektronikusabb világot tár elénk, több szintivel és beattel, újszerű szerkezetben. Az új irány technósabb és visszafogottabb, de olyan pezsgő nyersség hatja át, ami a legfinomabb zenei élményt nyújtja. Alaposan kimunkált és minőségi a végeredmény, a komoly befogadói elmélyülés elkerülhetetlen. A november 29-ei exkluzív lemezhallgatós esten része lehet a közönség annak a különleges élménynek, amit a február 16-án megjelenő új album ad majd.

Bootsie (Solymosi Vilmos) korábban együtt dolgozott Yonderboi-al, a Zagarral, zenei alapokat szállított a Firma zenekar számára, a 90-es években pedig megalapította az Árral Szemben zenekart. Önálló lemeze először 2004-ben jelent meg, amivel tarolt, nem csupán a hazai, de a nemzetközi szcénában is. Ennek folyományaként bukkantak fel dalai a CSI Helyszínelők című tévésorozatban, DJ Cam egyik mixlemezén, valamint a Mercedes Mix Tapen is. Azóta több más terület projektjeiben is közreműködött DJ-ként és zeneszerzőként: ő szerezte például Rófusz Ferenc 2011-es Ticket című filmjének zenéjét, a Magyar Állami Operaház felkérésére Erkel Hunyadi László tételét dolgozta át, és a nagy sikeren felbuzdulva Wagner Istenek Alkonyának és Rajna kincsének részleteit is feldolgozta. 2012-13-ban a Gombold újra! – Divat a magyar című divat- és designshow teljes zenei arculatát álmodta meg, és írta meg annak dalait.

Eleinte egyedül, majd trióval lépett fel, az utóbbi években viszont kétféle zenekari kíséret társul mellé: a szaxofon, dob, gitár, billentyű és lemezjátszó felállású kvartett, valamint egy hegedűvel és fúvósokkal is operáló akusztikus big band. Előbbi a hagyományosabb, hip-hopot és dzsesszt előtérbe helyező forma, míg az utóbbi a film- és népzenei elemekre is nagy hangsúlyt fektet.

A november 29-i koncerten Kerek István és Ligeti György vendégszereplésével jutunk katartikus zenei élményhez; az In Solem Verti segítségével a közönség megérkezhet DJ Bootsie új, kifinomult világába.

Zenészek:

Dj Bootsie – programming, scratch, efx
Lázár Tibor – dob
Vázsonyi János – szaxofon
VJ Kemuri – vetítés

Vendégek:
Kerek István – hegedű / violin

Ligeti György – ének / vocal

Fotó: Dobos Tamás

Facebook-esemény: https://www.facebook.com/events/1558048964408102/?fref=ts