Július 19-én irány a Park! - Socfest

Július 19-én irány a Park!

Olvasási idő: 2 perc

Agyeldobós mindfuck partira készülhetünk július 19-én vasárnap a Budapest Parkban. A korábbi fesztiválfellépések után végre “klubkoncertet” ad Magyarországon az Anti-Flag, újra itt a Skindred és először jár hazánkban a Less Than Jake. De lesz még meglepetés vendég is – akiről persze még nem tudhatunk semmit!

Anti-FlagA háborúellenes, erős társadalomkritikát megfogalmazó dalaikról híres Anti-Flag zenekar 1993 óta színesíti a punk rockzenei palettát. Nevük az évek során olyan társadalmi mozgalmakkal fonódott össze, mint a Greenpeace, a PETA vagy éppen az Amnesty International. Eddig 9 stúdiólemezük jelent meg, ezek közül a legismertebb a The Bright Lights of America, amely megjelenésekor nagy port kavart a kritikusok körében. Legújabb lemezük az American Spring várhatóan májusban kerül a boltok polcaira, és már most biztosak lehetünk abban, hogy nem fogják cserbenhagyni sem az underground punkklasszikusokat kedvelő, sem pedig a mainstreamebb punk vonalat képviselő rajongóikat.

SkindredAz angol Skindred zenéje rengeteg stílusból áll össze, egyedi hangzásvilágukban a heavy metáltól kezdve a reggae-n keresztül a drum and bass alapokig minden megtalálható. Ha már valamilyen műfajba kell sorolni őket, akkor (elmondásuk szerint) ragga metal vagy nu-reggae . Pörgős, ütős, energiával teli. Baromi sok fesztiválon jártak már világszerte, eddig öt albumot adtak ki, ebből a legutóbbi a Kill The Power 2014-ben jelent meg és a mai napig nagy népszerűségnek örvend. Tessék meghallgatni, mert k**** jó.

Less Than JakeA Less Than Jake ska-punk együttes egy középiskolai zenekarból nőtte ki magát. Az énekes-gitáros Chris Demakes és a dobos Vinnie Fiorello a középiskolás éveik alatt egy helyi zenekart vezetett Port Charlotte-ban, Good Grief néven, a basszusgitáros Shaun Grieff-el. A Good Grief feloszlott, amikor Chris Gainesvill-be ment tanulni a Florida Egyetemre. Shaun New York-ba költözött, Vinnie pedig csatlakozott Chris-hez a Florida Egyetemre. Amikor Vinnie megérkezett, ők ketten döntötték el, hogy kell egy basszusgitáros, de első volt, hogy keressenek egy nevet. 1992-ben született meg a Less Than Jake, Vinnie családjának kutyája után nevezték el a bandát. Jelenlegi tagok: Chris Demakes (gitár, ének), Roger Manganelli (basszus, ének), Vinnie Fiorello (dobok), Buddy “Goldfinger” Schaub (harsona, basszus), Peter “JR” Wasilewski (szaxofon). A zenekar még sosem járt Magyarországon ezelőtt, így most hatalmas show-val készülnek.

Jegyeket már vásárolhattok elővételben az alábbi linken. További információk a Budapest Park oldalán, Facebook esemény pedig itt.