Júniusi designer programok - Socfest

Júniusi designer programok

Olvasási idő: 4 perc

Júniusban is számos program közül válogathatnak a hazai kézművesség és design szerelmesei. Alábbi programajánlónkban ezek közül szemezgettünk.

Kávészünet – Újrahasznosító design workshop kávékapszulákkal, régi csészékkel és pozsgásokkal

A foglalkozás első részében, Izsák Anna, a Nusenka tervezője segítségével kávékapszulákból varázsolhatsz ékszereket. Egy ékszerszettet készíthetsz: egy pár fülbevalót és egy hozzá illő, szabadon választott kiegészítőt (nyakláncot, gyűrűt vagy kitűzőt.

Az este második felében pedig Dénes Barbara, a Play Pants alkotója workshopján egy antik csészének vagy pohárnak adhatsz új életet. Pozsgás növényeket ültethetsz bele, Barbara pedig gondoskodik a pangó víz megszüntetéséről, és mohával, apró kavicsokkal, dekorhomokkal igazítja készre a kompozíciód.

Végül minden résztvevő hazaviheti az elkészített kapszulaékszerét és ökodekorációját, illetve ajándékba kap egy-egy pipettás cseppentőt, ami megkönnyíti a kis pozsgások öntözését.

kaveszunet2

Időpont: 2016. június 3. (péntek) 17:30-20:00

Helyszín: CikkCakk Studio, 1053 Budapest, Kossuth Lajos utca 14-16. fsz. (az udvarban hátul a jobb oldalon)

Jelentkezési határidő: 2016. június 2.

Fonalfestés növényekkel workshop

A tanfolyamon megtanulhatod, hogyan készíthető elő a gyapjúfonál és a selyem a növényi festésre, és megismerheted a festőnövényeket, a fonalfestés és a színek rögzítésének eljárását. Olyan általad festett fonalminta kollekcióval térhetsz haza, amely növényi színek skálájával festett; valamint minden tudással, amivel otthon is nekikezdhetsz a növényi festésnek.

Időpont: 2016. június 4. (szombat) 10:00-14:00

Helyszín: Fiók, 1111 Budapest, Budafoki út 5-7.

fonalfestes2

WAMP design vásár

Igazi városi fesztiválhangulattal vár mindenkit az első nyári WAMP design vásár Budapest legpezsgőbb részén, az Akvárium terasz felett. Az árnyas napernyők alatt szabadon találkozhatunk kedvenc hazai tervezőinkkel és kedvünkre válogathatunk a legmenőbb nyári kiegészítők közül. A saját tervezésű és készítésű ékszerekkel stílusosan kifejezhetjük a laza városi életérzést, ahol a hétköznapok nyüzsgése könnyen lecsendesedik egy zöldellő parkban, vagy régi mesterségek újragondolásának lehetünk tanúi. Több külföldről érkezett, azóta itt élő és alkotó művészt is a város inspirált, egyedi grafikáikból és design tárgyaikból válogatva mi is könnyen elmerülhetünk a nagyvárosi forgatagban.

Időpont: 2016. június 5. (vasárnap) 11:00-19:00

Helyszín: Erzsébet tér, az Akvárium feletti terasz

További információk a rendezvény honlapján és Facebook-oldalán.

wamp2

Re+concept táskakészítő workshop

A Re+concept kreatív újrahasznosító workshop a Medence Csoport saját fejlesztése, mind az elkészíthető tárgyakat, mind az alkotási folyamatot beleértve. A projekt, amelyet 2006 óta folyamatosan fejlesztenek, a Magyar Formatervezési Díj 2012 pályázaton a Magyar Formatervezési Tanács különdíját nyerte el termék kategóriában. Az alkotási folyamat kidolgozottsága és az animátorok közreműködése teszi lehetővé, hogy a rendelkezésre álló használt reklámmolinókból bárki látványos, jól használható, egyedi tárgyat készítsen. A műhely az upcycling szellemét valósítja meg, az újrahasznosítással egyben új, magasabb minőségű termék jön létre.

A munka menete: a résztvevők az alapmodellek közül kiválasztják, hogy milyen fazonú táskát szeretnének elkészíteni; a rendelkezésre álló molinókból összeválogatják az alapanyagot; kész szabásminták használatával kiszabják a táska részeit; kiválasztják a szükséges kellékeket (tépőzár, heveder, szegő, csat); végül a workshop munkatársai készre varrják az összeállított táskát.

_DSC0058

Az animátorok a teljes munkafolyamat során tanácsokkal, ötletekkel segítik a résztvevőket elképzeléseik megvalósításában, az esztétikailag és funkcionálisan is legmegfelelőbb tárgy elkészítésében.

Az alkotóműhelyben csak a szervezők által biztosított alapanyagból, szabásmintából és kellékekkel lehet dolgozni. Ha valaki saját anyagot, szabásmintát vagy kellékeket visz, azt külön megbeszélt időpontban, egyedi áron tudják elkészíteni a szervezők.

A műhely 10:00-16:00 óráig tart, érkezni 13:00 óráig bármikor lehet. Egy táska elkészítése kb. három órát vesz igénybe.

Időpont: 2016. június 11. (szombat)

Helyszín: Medence szalon & concept store, 1093 Budapest, Pipa utca 4.

További információk a Medence Csoport honlapján.

reconcept

Design Passage vásár

A júniusi Design Passage vásár alkalmával a tervezők bemutatják nyári újdonságaikat, kitelepül az Ebremény Egyesület két, örökbefogadásra váró kutyussal, valamint vendégül látják Bánhidi Dórát, a Pandarte blog szerzőjét, akinél workshopozási lehetőség is lesz.

A Deák tértől néhány lépésnyire a Király utcából nyíló fedett passzázs ideális helyszín egy művészeti vásár számára könnyű megközelíthetősége és az időjárás viszontagságaitól való védettsége miatt egyaránt. Könnyedén útba ejthető, akár délelőtti piacozásra, akár ebéd utáni lazításra.

A DIP vására alulról szerveződően, a tervezők kezdeményezésére és aktív közreműködésével jött létre. A színes kínálatban a fiatal magyar tervezők és alkotóművészek munkái – ékszerek, ruhák, kiegészítők, grafikák, fotók, lakberendezési tárgyak, játékok – mellett natúrkozmetikumok is megtalálhatók.

Időpont: 2016. június 11. (szombat) 11:00-19:00

Helyszín: Central Passage,1061 Budapest, Király u. 8-10.

További információk a rendezvény Facebook-oldalán.

dip2